Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Създаваме приятелства!

гр.Варна, тел. 052/622-271
За Космос Травел
Търсене
Главно меню
Коледа-Виена-Будапеща автобус от Варна

6-дневна екскурзия
Коледа-Виена-Будапеща

автобус от Варна
Екскурзия с автобус
Дати 22.12.2017г.

от 533 лв.
Програма
Принтирай в PDF

Програма

КОЛЕДА - ВИЕНА - БУДАПЕЩА - С ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА, ШУМЕН, ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ПЛЕВЕН

 

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка със закуска в Будапеща, 3 нощувки със закуски и вечери във Виена (вкл. вечеря на Бъдни вечер) и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Виена, Баден, манастира „Свети Кръст” и на Будапеща. Настаняването е в хотели 3 или 2 звезди (периферно разположени).

 

 

ПРОГРАМА

 

22.12.2017 - 00.05 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) – 01.30 ч., във Велико Търново (пред хотел “Етър”) в 03.30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05.30 ч. Отпътуване по маршрут Плевен – София – Белград - Будапеща. Късно вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

23.12.2017 - Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15.00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

 

24.12.2017 - Закуска. Сутринта - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на града: паметника на Мария Терезия, Площада на героите, двореца Хофбург (отвън), ул. “Грабен“, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, „Кертнерщрасе”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободно време за разходка из коледните базари на града. Коледна вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената). Нощувка.

 

25.12.2017 - Закуска. Полудневна екскурзия до манастира „Св. Кръст” и до Баден - курортно градче в околностите на Виена. Следобед - възможност за факултативно посещение с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 38 лв. за възрастни и 18 лв. за деца под 19 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

 

26.12.2017 - Закуска. Свободен ден за самостоятелно посещение на музеи, разходка из централната част на града, посещение на  Пратера и пр. По желание – посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 26 лв + такса за вход (при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). В този ден се налага ползване на метро. Около 19.00 ч. - отпътуване по маршрут Виена – Будапеща – Белград – София – Плевен – Велико Търново – Шумен – Варна. Нощен преход.

 

27.12.2017 - Вечерта – пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.

 

 

Цени на човек в лв според настаняването:

цена на възрастен в двойна/тройна стая 533 лв.
цена на човек в индивидуална стая 649 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни 439 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен 469 лв.
 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

 

Двореца Шьонбрун 26 лв.
Съкровищницата на Хабсбургите 38 лв.
Съкровищницата на Хабсбургите за деца до 19 г. 18 лв.
Допълнителна седалка 209 лв.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 
 
*ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС;

*1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В БУДАПЕЩА;

*3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ ВЪВ ВИЕНА (ВКЛ. ВЕЧЕРЯ НА БЪДНИ ВЕЧЕР);

*ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;

*ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

*ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.

*ОБЯВЕНИТЕ СПЕЦИАЛНО, ЧЕ СА С ДОПЛАЩАНЕ, ЕКСКУРЗИИ;

*МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН).

Запитване за резервация за тази екскурзия

Запитване за

Коледа-Виена-Будапеща автобус от Варна

Дати: 22.12.2017г.
Вашето име
E-mail
Телефон
Моля, въведете
Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Възрастни
Деца
Уточнения
Сподели във Facebook Сподели
Запитване

Подобни екскурзии

Коледа във Виена
от Варна

екскурзия с автобус
от 666 лв.
от 519 лв.