Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Създаваме приятелства!

гр.Варна, тел. 052/622-271
За Космос Травел
Търсене
Главно меню
Шри Ланка -  докосване до Аюрведа!

11-дневна екскурзия
Шри Ланка -

докосване до Аюрведа!
Екскурзия със самолет
Дати 20.11.2017

от € 1799 / 3519 лв.
Програма
Галерия
Принтирай в PDF

Програма

 Шри Ланка

Природа, Будизъм и Аюрведа в едно цяло!

 

20 ноември 2017  –  1 декември 2017

12 дни / 10 нощувки / 1649 евро

 

Какво е времето? Може би още един неуспешен опит да бъде измерена вечността. Разтяга се като дъвка в ръцете на дете. Прелетява бързо като закъснял влак или се движи лениво, като преди първа среща с любимия човек. Всяко пътуване спира времето в една точка. Там, където във вихъра на емоциите от срещата с друга култура, приемаме красивата различност на света като наша и  оставяме част от сърцето си завинаги. Досегът с другите народи и култури ни позволява да прогледнем през изкривеното стъкло на ежедневното мислене, да осъзнаем, че различните от нас хора по цвят и религия, са всъщност другото измерение на нашата божествена душа.

 

Позволете ни да ви заведем в този магичен свят!

 

Ден  1  HABARANA

Полет от София в 12.15ч. Каца се в Доха 17.55ч. Продължава се за Коломбо в 19.05ч.

Пристигане на международното летище Бандаранайке в 03.10 ч. сутринта. От летището групата се отправя към първата забележителност, а именно сиропиталището за слонове в Pinnawala.Пътьом спираме за почивка и освежаване. То е основано през 1975 г,като подслон за изоставени и ранени слончета. Днес броят на слоновете се е увеличил  повече от 40 пъти, в това число и бебета слончета, донесени от различни места, както и родените бебета, в резултат от програмата за развъждане. Очаква ни неповторимо изживяване. След това посещаваме Dambulla Cave Temple, който датира от първи век преди Христа. Това е една от най –впечатляващите пещери, намиращи се в Шри Ланка. В района има повече от 80 документирани такива. Основните забележителности са разпръснати измежду 5 пещери - предимно статуи и рисунки. Всички те разказват за живота на Буда. Могат да се изброят 153 будистки статуи, 3 статуи на управлявали Шри Ланка крале и 4 статуи на богове и богини (вкл. на Вишну и Ганеш). Стенописите покриват площ от 2100 кв. м. На тях са изобразени изкушението на Буда от демона Мара и първата проповед на Буда.

Следва трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка в Habarana.

ДЕН 2  HABARANA -SIGIRIYA – POLONNARUWA – HABARANA

Закуска в хотела. Отпътуване за Сигирия.Посещение на „Лъвската скала“, смятана за осмото чудо на света, както и градът, който я заобикаля. Древните исторически писания разказват за крал Касапа, който убил своя баща и се възкачил на престола, предопределен изначално за брат му Могалана. За да се спаси от преследващите го войски, Касапа издигнал своя дворец на билото на скалното плато Сигирия. След обед отпътуване и  посещение на старинния град Полонарува – втората столица на Шри Ланка,  основана през 11 век след Христа. Днес е в сисъка на ЮНЕСКО. Там се намират останките на Кралския дворец Гал Вихарая с четирите великолепни каменни скулптури на Буда в традиционните три пози - „ Изправеният“, „Седящият“ и „Полегналият“. Ще посетите залата за аудиенция, лотосовата баня, статуята на крал Паракрамабаху и езерото построено от краля.  В Полонарува ще видите и храма на Шива, Ланкатикале, Ватадаге, Галпота и други останки от храма, в които се е пазил зъб от Буда. Следва сафари с волска каруца и лодка в местното езеро. Посещение на селска къща с демонстрация на местни кулинарни деликатеси. Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕН 3  HABARANA / MATALE / KANDY (94 Km)

След закуска се отпътува към град Канди през Матале.

В Матале се посещават градините за подправки и билки. Тези дарове на природата се използват не само за готвене, но и за лечебни цели в Аюрведа.

По време на специална лекция там, ще научим повече за лечебните им свойства и как да ги ползваме у дома. Ще има кратка лекция по Аюрведично приготвяне на храна.

Лечебната им сила е била известна още на фараоните и китайските императорите.

Следва посещение на шоу с традиционни танци. Тези танци са били измислени с цел забавление на краля. Представляват феерия от традиционни облекла и музика. Град Канди е вторият по население в Шри Ланка след столицата Коломбо – 100 000 души. Известен още като последната столица на кралете Sinhala, градът е разположен край спокойно изкуствено езеро, скътано в долината между тропическите хълмове.

Тук сингалските царе се съпротивлявали в продължение на векове на португалците, а след това до 1815г. и на британците. Най-ценното им съкровище било и все още е Зъбът на Буда, за който легендата гласи, че бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр.н.е, а след това внесен тайно в Шри Ланка през 4-ти век след н.е, в косите на една принцеса. Който притежавал зъба, имал и божественото право да владее тази земя. Следва вечеря в хотела. Нощувка в Канди.

ДЕН 4 KANDY / RAMBODA/NUWARA ELIYA /RAMBODA(76 Km)

След закуска отпътуване за Nuwara Eliya. Следват водопадите Ramboda.

Разглеждат се и прословутите работилници, магазинчета и базари в района.
Програмата продължава с „The Mackwoods Labookellie“ – чаена фабрика, популярна с прясно сварения си чай, събран от невероятните хълмове край града, поднесен с домашен шоколадов сладкиш, на който ще имате достатъчно време да се насладите. Този център ще Ви разкрие тайните на изкуството „пиене на чай“. Разглежда се цялата фабрика, за да се разберат и най-големите тънкости в производството на тази колкото древна, толкова и мистична напитка. Продължаваме за Nuwara Eliya.

Несъмнено всеки от нас е чувал за цейлонския чай, но не всеки знае откъде идва. Шри Ланка е неговата родина, а конкретното място се нарича Нувара Елия. Днес тук има огромни плантации Цейлонски чай. Отглежда се на прохладен климат и е сякаш „на една ръка разстояние“ от Слънцето. Отглеждането, брането и обработката му изхранват от векове местното население. Вечеря и нощувка в хотел в Ramboda.

Ден 5 RAMBODA/ KITULGALA/ RAMBODA

След закуска ще се разходим из околността на този рай за ценителите на чая.

Водопадът Сейнт Клеър е един от най-красивите в тази страна, наричан още „Малката Ниагара на Шри Ланка”.По път се разглежда водопадът Девон който е висок 97 метра.

Преминаване през местността Китулгала, където е сниман награденият с Оскар филм „Мост на реката Куай”. Време за сутрешен чай в Млесна чаен център. Китулгала е малък град в западна Шри Ланка в сърцето на джунглата. Това е едно от най-влажните места на острова и  е център на рафтинга. Всеки желаещ ще има възможност да се пусне по реката и усети сам тази емоция. Обяд в Китулгала. На връщане ще разгледаме главния град на този район Нувара Елия/ град на светлините/ – любимо място за живот на английските резиденти. Позстроен на височина 1884 метра, градът е известен с чистия си въздух и естествените си минерални извори. Следва вечеря и нощувка в хотела.

Ден 6 RAMBODA/COLOMBO/KOGGALA

Закуска в хотела. След два часаи половина стигаме в столицата Коломбо. Там имаме сити тур и обяд. Свободно време за шопинг и лека разходка. Следва трансфер до южната част на острова Когала. Настаняване в хотела.

 

Ден7 -10 KOGGALA

 Почивни дни, свободно време за плаж и релакс. Запознаване с Аюрведа, като древно знание за това как да живеем в хармония с природните енергии.  На десетина  минути от хотела ще посетим Аюрведичен център/автобусът е на разположение на групата /.

Там ще имате уникалната възможност да се посъветвате индивидуално с някой от местните аюрведични лекари /осигурен е преводач от английски/. Той ще определи вашето пракрути /началната ви хармония, зависеща от датата на раждане и съотношението на основните енергии - земя, огън и пространство /и вашето викрути/ сегашното ви енергийно състояние, което много често се отклонява от природната ви хармония/. Пряк резултат от тази дисхармония са болестите. По желание ще ви бъдат предписани съответни аюрведични процедури, изпълнявани с масла, произвеждани от самия център с местни билки, както и подходяща за вашата доша /енергийна конституция/ аюрведично приготвена храна. Водачът на групата от „Космос Травел“ е изпробвал тези неземни удоволствия и може да ви даде по-подробна информация за това, какво ви очаква.

 

За тези които не се интересуват от Аюрведа, има възможност за свободно време на плажа или да изберат някоя от следните възможности, които предлага това райско кътче (срещу допълнително заплащане):

  • разходка с корабче за наблюдаване на китове;
  • дайвинг за удоволствие или специално наблюдаване на корали в тяхното изящество по тези брегове;
  • разнообразни водни спортове и разходка с лодка по реката в джунглата с наблюдение на местната природа;
  • разходки до близкото градче Гейл, за шопинг или вечери в близките местни ресторанти.

ДЕН 11  KOGGALA/ AIRPORT (150 Km)

След закуска трансфер до летището в Коломбо. Полет в 10.50ч. за София през Доха. Пристигане в София в 18.50ч. същия ден.

 

Дестинация

Хотел

Бр.нощувки

Web адрес

Habarana

Fresco Water Villa 3+*

2

http://www.frescowatervilla.com/

Kandy

Oakray Regency Hotel 4*

1

http://www.oakrayregency.com/

Nuwara Eliya

Teabush Hotel 3+*

2

http://www.teabushramboda.com/

Koggala

The Long Beach Hotel 4* или подобен

5

http://www.palmsberuwala.com/

Цена на човек в двойна стая -  1649 евро / 3225 лева

Доплащане за единична стая – 390 евро /763 лева

 

Цената включва:

* 10 нощувки в хотели 3+ и 4 звезди, според таблицата
* самолетен билет София – Доха – Коломбо - Доха – София на QATAR AIRWAYS с включени летищни такси и позволен чекиран багаж до 30 кг.

* всички трансфери по програмата

* пътуване с луксозен климатизиран автобус

* 4 пълни пансиона (закуска, обяд и вечеря) + 6 закуски

* всички входни такси по програмата

* полудневен сити тур до Гейл/ организира се един следобед на място/

* грижа за вашия багаж през цялото време на тура
* местен гид с опит, запознат с тънкостите на Аюрведа
* опитен водач от Космос Травел, практикуващ Аюрведа като начин на живот

* застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 20 000 евро към „Групама Застраховане“ ЕАД

 

 

Цената не включва:

* виза за Шри Ланка – 35 щатски долара – Космос Травел съдейства при взимане на разрешение за виза по електронен път – заповядайте в офиса.
* бакшиши за гидове и шофьори
* разходи от личен характер

* допълнителните обиколки и възможности през свободното време – масажи, наблюдение на китове и т.н.

* яздене на слон – 30 щатски долара

 

Условия на пътуването:

  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
  • Минимален брой туристи: 15
  • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването
  • Начин на плащане: депозит – 1500 лева и окончателно плащане – 45 дни преди тръгването.

 

Забележка:

**Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.65 BGN. При промяна на курса с над 0,05 BGN цената подлежи на корекция.

 

**ТО Космос Травел ЕООД предлага  Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите, за съкращаване, прекъсване  и анулиране на  пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туропеартора“  съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „Групама Застраховане“ ЕАД с адрес - гр.София, бул. „Цариградско шосе“ 47 А.

 

Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г. 

Запитване за резервация за тази екскурзия

Запитване за

Шри Ланка - докосване до Аюрведа!

Дати: 20.11.2017
Вашето име
E-mail
Телефон
Моля, въведете
Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Възрастни
Деца
Уточнения
Сподели във Facebook Сподели
Запитване

Подобни екскурзии

Китай -
Разгадаване на енигмата

екскурзия със самолет
от € 1949 / 3812 лв.
от € 2299 / 4496 лв.
ЯПОНИЯ
-хармония и просветление!

екскурзия със самолет
от € 3389 / 6628 лв.