Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Създаваме приятелства!

гр.Варна, тел. 052/622-271 / мобилен: 0888 19 88 24
За Космос Травел
Търсене
Главно меню
БУТАН

БУТАН

където щастието е смисъла на живота!
Екскурзия със самолет
Дати Очаквайте през 2021

от € 2890 / 5652 лв.
Програма
Принтирай в PDF

Програма

 

Пролет в Бутан

Катманду-Паро-Тхимпху-Пунака-Гангтей-Паро-Катманду

Очаквайте през 2021г.

 

Какво са мечтите? Те са част от нашето все още неосъществено “Аз”. Докосването до  Бутан е като сбъдване на съкровена мечта. Срещата с местните е като изцеление. Питаш се, може ли да съществуват такива хора. Има ги. Да, те са там, високо в Хималаите, открили  своята хармония, упорито отказващи да я изтъргуват срещу материалните придобивки на западната цивилизация. Да, има такива хора. Намерете смелост да дойдете и ще разберете за какво иде реч.  Там природата е истинската реалност. Тя сакаш ни говори с шума на дърветата и ромона на реките. В нея животните се чувстват сигурни и спокойни, защото убиването им е забранено със закон. Бутан – преживяването като усещане на божественото начало.

 

 

Ден 1 София - Истанбул - Катманду

Събираме се на летище и отпътуваме за Катманду през Истанбул в 17.50. Кацаме в 19.10 и в 20.30 продължаваме за Катманду.

 

Ден 2  Катманду

Пристигаме в Катманду сутринта в 6.20. След уреждане на визовите формалности се отправяме към хотела. Настаняване и почивка от полета. Полудневен тур в старата част на непалската столица.  Durbar Square. Ще разберем как е изграждана държавността по тези земи в средните векове. Вечеря в национален ресторант. Нощувка

 

Ден 3 Катманду – Паро – Тхимпху

След закуска трансфер до летището и полет на Друк Еър за Паро. Сам по себе си този полет е едно преживяване.  Самолетът се рее около най-високите планински върхове в света. Ако имаме късмет ще видим и Еверест. Кацаме в Паро. На летището  ни посреща представител на партньорската  компания. Следва едночасов трансфер до столицата Тхимпху. По пътя ще спрем до  манастира Tachog Lhakhang, построен през 14 век от известния тибетски йоги Тантгтонг Гуалпо. Той е прочут със своите умения като лекар, архитект, ковач и строителен иженер. След пристигане в Тхимпху се настаняваме в хотела. Обяд в местен ресторант. В остатъка от деня ще посетим музея под открито небе „Simply Buthan”. Там ще се запознаем с бита и културата на местните хора, ще посетим традиционен бутански дом, а желаещите могат да пробват бутанска национална  носия Кира – за жените и Го – за мъжете и да си направят снимки.  Ще видим как се тъкат местните дрехи. След това ще посетим малък резерват за да видим националното животно на Бутан, което се нарича Такин. Сред животинския свят то е много необичайно. Ще видите сами. Вечерта ще се разходим в центъра на столицата. Ще се присъединим към хората посещаващи Мемориалната ступа, построена в чест на третия крал от неговата майка през 1974 година. Ще направим малка „Кора“ – обиколка около ступата, ще почетем мантри/ който желае/. Това място е култово за местните и чувството тук е сякаш целият град се е събрал.  Вечеря. Нощувка.  City Hotel  4*

 

Ден 4 Тхимпху – манастира Чагри

След закуска се отправяме към манастира Чагри. Разположен на половин час път от столицата, той е основан през 17 век от Шабдрунг Нгаванг Намгял. Главната светиня на манастира е статуята на Буда Шакямуни. За да бъде приключението по интересно, ще направим пешеходна разходка до самия манастир. По пътя в девствената гора пригответе фотоапаратите, защото често се виждат диви кози. Обядът ще бъде на брега на реката идваща от ледник. Обратно в столицата ще посетим главния манастир Ташичо дзонг. И днес в него е разположен кралския секретариат. Прекрасни градини го заобикалят. Свободно време. Вечеря.Нощувка.

Ден 5 Тхимпху – Пунака

След закуска се отправяме към Пунака. По път спираме на предела Дочу-Ла, висок 3080 метра. Ако имаме късмет ще видим прекрасна гледка към високите хималайски върхове. На самия проход се намира комплекс от 180 ступи с манастир, посторени по специален повод. Ще направим стоп за кафе и фото приключения. В долината Пунака се срещат двете големи реки Мо-Чу и Пхо-Чу. На това място е построен и най-красивия Дзонг именно Пунака Дзонг.  “Двореца на великото щастие”, както наричат тази сграда, е построен от обединителя на Бутан Шабдрунг през 1637г. Интересното е, че дворецът е построен на мястото където се сливат реката на майката и тази на бащата.  Тук през 1907г. е коронясан първият крал на Бутан. До 1955 година Пунака е бил столица на кралството, а днес е зимна резиденция на будисткото духовенство в страната. В този ден ще посетим и Чами-лхаканг. Манастирът има сантиментална стойност за Бутан. Построен от щурия монах Друкпа Кинле, който с фалос изгонил през 13 век лошите сили от тези места. Монахът е възстанал срещу ортодоксалния будизъм.  Той е учел, че религията е вътрешно усещане и не е задължително да си отдаден монах, за да получиш просветление.  Той е смятан също за покровител на плодородието и много бездетни двойки отиват да се молят там.В това село рисунките на фалоси са навсякъде и символизират победа на доброто над злото. Счита се, че посещението в този манастир и изпълняването на конкретна церемония, изцелява безплодие. Вечеря. Нощувка. Zhingkham resort 4*

 

 

Ден 6 Пунака

В този ден ще се насладим на селския живот в Бутан. Ще прекараме сред природата незабравими часове.Ще посетим селото Нубганг. Ще стигнем до манастира Тало. Ще се разходим пеша без да бързаме, наслаждавайки се на всеки момент, както правят местните. Обяд. Вечеря. Нощувка.

 

 

 

Ден 7  Пунака - Гангтей

След закуска се отправяме към Гангтей. По път ще спрем в долината Пхобжикха намираща се на височина 2900 метра. Тук ще видим местно училище и как хората живеят целогодишно на такава надморска  височина. Малко преди Гангтей ще спрем в прочутия местен манастир и пеша ще извървим последния километър през гората и местни къщи. Обяд и кратка почивка в хотела. Следва разходка из местната действителност. Ще посетим и музея на жеравите. Всяка година през октомври 550 жерава долитат от Тибет за да презимуват тук. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8 Гангтей

Днес ще се разходим по пътеката  водеща до манастрира на Гангтей – най-големия в Бутан и единствен от тази школа в централен Бутан. Ще разгледаме както манастира, така и селото около него. Вечерта ще посетим местен дом. Там ще общуваме с хората, ще ни нахранят с техни гозби, ще пийнем от местната водка Ара, седнали на земята. Има възможност да се опита и ваната с нагрети камъни, която е елексир за разпускане на тялото и нервите. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 9 Гангтей  - Тхимпху  - Паро

След закуска ще се отправим към Паро. По пътя ще спрем в Тхимпху за обяд и покупка на сувенири. След обед ще разгледаме Паро. Този град е различен с правите улици и ясния архитектурен замисъл в градоустройството. Ще посетим и Другял Дзонг, откъде се открива неповторима гледка към  града. Вечеря. Нощувка. Gangtey  Palace hote

Ден 10 Паро – Таксанг

След закуска се оправяме към Таксанг. Може да се каже, че този ден е апогея на целия тур. Всеки турист посетил Бутан, мечтае да се изкачи до този манастир. Много мистика витае около него. Защо е построен? Как функцонира и до днес? Отговорът на тези въпроси ще получим след покоряване на височината, където е разположен той. Необходими са около 2.5 часа изкачване и преодоляване на около 800 метра денивелация. Всеки турист преценява сам своите физически възможности и си носи подходящи за планинско изкачване обувки. Според легендата  в 7 век, когато Гуру Ринпоче разбрал, че в долината на Паро вилнеят лоши същества, той превърнал една от двете си жени в тигрица, качил се на гърба й и прелетял  от източен Бутан до Паро. В продължение на 3 години 3 месеца, 3 дни и 3 часа, той се молил в пещерата, докато постигне успех над тъмните сили.  След това признателните поколения построили на същото място манастир. Обяд в кафетерия на върха. На връщане по пътя към Паро, ще посетим и манастира Киучу, един от 108 те построени от Тибетския крал Сонгстен Гампо, приличащ много на този в Лхаса. Прощална вечеря с кратка програма. Нощувка.

Ден 11 Паро - Катманду

Закуска и трансфер до летище. Полет за Катманду. След пристигане трансфер до хотела и свободно време за разходка. Нощувка.

Ден 12 Катманду - Истанбул - София

Сутринта рано трансфер до летище и в 7.35 полет за Истанбул. Кацане там в 12.55. Продължаваме за София в 15.35. Пристигаме в 16.55 същия ден. Край на програмата.

 

 

 

 

 

 

 

Цена на човек в двойна стая  - 2890 евро / 5652 лева.

Доплащане за единична стая – 450 евро / 880 лева.

Цената включва:

 • Самолетни билети с включени летищни такси за всички полети.
 • Всички трансфери по програмата.
 • Настаняване в двойни стаи в хотели 3 и 4 звезди/8 нощувки в Бутан и 2 нощувки в Непал/ 
 • Пълно изхранване в Бутан- закуски , обяди и вечери;
 • Закуски и една традиционна вечеря в Непал;
 • Входни такси за всички забележителности по програмата;
 • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 USD;
 • Бутанска виза;
 • Местен водач в Бутан - Таши Вангду /Доктор по будизъм /;
 • Водач – преводач на български, запознат с източните религии и разбирания за живота, правил скоро този тур.
 •  

Цената не включва:

 • Непалска виза 25 долара/ заплаща се на летище в страната/;
 • Доплащане за единична стая – 450 евро;
 • Лични разходи.

 

Условия:

 • Записването за екскурзията става след сключване на договор и внасяне на депозит в размер на 1500 лв. ;
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
 • Една снимка паспортен формат  за непалска виза;
 • За деца под 18 г., пътуващи сами или с единия от  родителите, освен необходимия документ за самоличност, е необходима и нотариално заверена декларация на български език от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина, с телефон на нотариуса. Оригиналната декларация и 2 копия следва да се носят по време на програмата;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване по желание на клиента на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“. Тази зстраховка се сключва срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застрахователят възстановявa на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването. Покриват се редица рискове, включително разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет.

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“  съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „ЗД Евроинс“ АД с адрес - гр.София, бул. „ Христофор Колумб“ 43.

Застрахователна полица номер 03700100002731 Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност  5200/28.01.2005г.

Забележка! Цената е фиксирана при курс 1,65 лева за 1 щатски долар. При повишение на курса с повече от 5 стотинки, цената ще бъде актуализирана към датата на доплащане.

Запитване за резервация за тази екскурзия

Запитване за

БУТАН където щастието е смисъла на живота!

Дати: Очаквайте през 2021
Вашето име
E-mail
Телефон
Моля, въведете
Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Възрастни
Деца
Уточнения
Сподели във Facebook Сподели
Запитване

Подобни екскурзии

Китай -
Китай -
Разгадаване на енигмата

екскурзия със самолет
от € 2099 / 4105 лв.
Иран
Иран
-тъй рече Заратустра!

екскурзия със самолет
от € 1899 / 3714 лв.
Почивка на о-в Бали
Почивка на о-в Бали
Индонезия

екскурзия със самолет
от € 1150 / 2249 лв.
Етиопия
Етиопия
сърцето на Африка

екскурзия със самолет
от € 2980 / 5828 лв.
Мианмар
Мианмар
Просветлението като път!

екскурзия със самолет
от € 2489 / 4868 лв.
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!