Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Създаваме приятелства!

гр.Варна, тел. 052/622-271 / мобилен: 0888 19 88 24
За Космос Травел
Търсене
Главно меню
БУТАН

БУТАН

където щастието е смисъла на живота!
Екскурзия със самолет
Дати СЛЕД ОТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦИТЕ

от € 2990 / 5848 лв.
Програма
Принтирай в PDF

Програма

 

Есен в Бутан

Катманду-Паро-Тхимпху-Пунака-Гангтей-Паро-Катманду

15 СЕПТЕМВРИ 2021г.

2990 евро / 5848 лева

 

Какво са мечтите? Те са част от нашето все още неосъществено “Аз”. Докосването до  Бутан е като сбъдване на съкровена мечта. Срещата с местните е като изцеление. Питаш се, може ли да съществуват такива хора. Има ги. Да, те са там, високо в Хималаите, открили  своята хармония, упорито отказващи да я изтъргуват срещу материалните придобивки на западната цивилизация. Да, има такива хора. Намерете смелост да дойдете и ще разберете за какво иде реч.  Там природата е истинската реалност. Тя сакаш ни говори с шума на дърветата и ромона на реките. В нея животните се чувстват сигурни и спокойни, защото убиването им е забранено със закон. Бутан – преживяването като усещане на божественото начало.

 

 

Ден 1 София - Истанбул - Катманду

Събираме се на летище и отпътуваме за Катманду през Истанбул в 17.50. Кацаме в 19.10 и в 20.30 продължаваме за Катманду.

 

Ден 2  Катманду

Пристигаме в Катманду сутринта в 6.20. Следва трансфер до летището и полет за Паро. Сам по себе си този полет е едно преживяване. Самолетът се рее около най-високите планински върхове в света. Ако имаме късмет ще видим и Еверест. Кацаме в Паро. На летището  ни посреща представител на партньорската  компания. Следва около двучасов трансфер до столицата Тхимпху. По пътя ще спрем до манастира Tachog Lhakhang, построен през 14 век от известния тибетски йоги Тантгтонг Гуалпо. Той е прочут със своите умения като лекар, архитект, ковач и строителен иженер. Висящ мост от ковани вериги води до манастира. Бутанците вярват, че преминавайки моста, ние прочистваме греховете си. Настаняване в хотела, почивка.

След пристигане в Тхимпху се настаняваме в хотела. Ще вечеряме в местен ресторант с автентична бутанска кухня, съставена изцяло от биологични продукти.Вечерта ще се разходим в центъра на столицата. Ще се присъединим към хората посещаващи Мемориалната ступа, построена в чест на третия крал от неговата майка през 1974 година. Ще направим малка „Кора“ – обиколка около ступата, ще почетем мантри/ който желае/. Това място е култово за местните и чувството тук е сякаш целият град се е събрал.  Вечеря. Нощувка. 

 

Ден 3 Тхимпху- манастира Чагри

След закуска се отправяме към манастира Чагри. Разположен на половин час път от столицата, той е основан през 17 век от Шабдрунг Нгаванг Намгял. Главната светиня на манастира е статуята на Буда Шакямуни. За да бъде приключението по интересно, ще направим пешеходна разходка до самия манастир. По пътя в девствената гора пригответе фотоапаратите, защото често се виждат диви кози. Обядът ще бъде на брега на реката идваща от ледник. Обратно в столицата ще посетим главния манастир Ташичо дзонг. И днес в него е разположен кралския секретариат. Прекрасни градини го заобикалят. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

 

Ден 4 Тхимпху – Пунака

След закуска се отправяме към Пунака. По път спираме на предела Дочу-Ла, висок 3080 метра. Ако имаме късмет ще видим прекрасна гледка към високите хималайски върхове. На самия проход се намира комплекс от 180 ступи с манастир, посторени по специален повод. Ще направим стоп за кафе и фото приключения.

В долината Пунака се срещат двете големи реки Мо-Чу и Пхо-Чу. На това място е построен и най-красивия Дзонг именно Пунака Дзонг.  “Двореца на великото щастие”, както наричат тази сграда, е построен от обединителя на Бутан Шабдрунг през 1637г. Интересното е, че дворецът е построен на мястото където се сливат реката на майката и тази на бащата.  Тук през 1907г. е коронясан първият крал на Бутан. До 1955 година Пунака е бил столица на кралството, а днес е зимна резиденция на будисткото духовенство в страната.

В този ден ще посетим и Чами-лхаканг. Манастирът има сантиментална стойност за Бутан. Построен от щурия монах Друкпа Кинле, който с фалос изгонил през 13 век лошите сили от тези места. Монахът е възстанал срещу ортодоксалния будизъм.  Той е учел, че религията е вътрешно усещане и не е задължително да си отдаден монах, за да получиш просветление. Той е смятан също за покровител на плодородието и много бездетни двойки отиват да се молят там.В това село рисунките на фалоси са навсякъде и символизират победа на доброто над злото. Счита се, че посещението в този манастир и изпълняването на конкретна церемония, изцелява безплодие.

След края на програмата ще посетим фермерски дом. Там ще се запознаете с неговата добросърдечна домакиня, която ще ви покаже къщата и фермата. Ама Уангмо е родена и израснала в тази къща и тук са израснали няколко поколения от нейното семейство. Основната къща е на около 300 години, след това е построена и променена. Къщата е заобиколена от 5 декара земя, парцелът е в непосредствена близост до реката, на бреговете на която има дървени бани. Това е бутанска баня. Желаещите могат да се изкъпят и да се потопят в малък водопад. Ще нощуваме в къщата им (ако желаете, можете да нощувате в палатка на брега на реката). Условията за една нощ са най-базови, но доста удобни. Банята е в къщата.

 

Ден 5 Пунака

В този ден ще се насладим на селския живот в Бутан. Ще прекараме сред природата незабравими часове.

След спокойна закуска във вътрешния двор на къщата, ще тръгнем на поход до село Нубанг. В това село са родени и израснали съпругите на Четвъртия крал (4 сестри, едната от които е майката на настоящия Пети крал). Къщата им е запазена в това уютно село, което е разположено на върха на планина с невероятна гледка към долината.

За вас ще бъде организиран пикник на открито. След обяд ще слезем до фермата, разходката ще отнеме 1-1,5 часа. Ще се разходим, наслаждавайки се на всеки момент, както правят местните. Вечеря и отдих на открито.

 

Ден 6  Пунака – Гангтей

След закуска се отправяме към Гангтей. По път ще спрем в долината Пхобжикха намираща се на височина 2900 метра в покрайнините на националния парк Jigme Singye Wangchuk и принадлежи към област Wangdue Phodrang. Гордостта на долината са две живописни криволичещи реки: Накай-Чу (буквално "черна вода") и Гай-Чу ("бяла вода")

В този ден ще направим пешеходна разходка по пътеката Гангтей, която се вие ​​сред борчета, покрити с мъх, и ще видите с очите си възхитителните планински пейзажи. По пътя може да срещнете фазани жерави. Всяка година през октомври 550 жерава долитат от Тибет за да презимуват тук.. Ще посетите най-големият манастир Nyingma в Бутан, който е разположен на малък хълм в долината Пхобжикха.

Манастирът е заобиколен от голямо село и се обитава от 140 жители, които се грижат за манастира, както и техните семейства. Следва разходка из местната действителност.

Вечеря и почивка в хотела.

 

Ден 7 Гангтей - Паро

Закуска в хотела. Преместване в Паро. Вечеря.

Ще посетим Кичу Лхаканг - един от най-старите манастири в Бутан. Основан е през 7 век от крал Сонгцен Гампо, благодарение на който будизмът се е разпространил върху обширната територия на Тибет и Хималаите. Според легендата Сонгцен Гампо с помощта на Кичу е изгонил демон, който се е установил в Хималаите и внушава страх у хората. Вечеря в хотела.

 

Ден 8  Паро – Таксанг

След закуска се оправяме към Таксанг, ситуиран северно от град Паро на шеметната височина от 3120 метра. За да стигнем до манастира, ще направим приятна 2-3 часова разходка из сенчести борови гори. Общо пътуването доТаксанг ще отнеме 5-6 часа. Може да се каже, че този ден е апогея на целия тур. Всеки турист посетил Бутан, мечтае да се изкачи до този манастир. Много мистика витае около него. Защо е построен? Как функцонира и до днес? Отговорът на тези въпроси ще получим след покоряване на височината, където е разположен той. Необходими са около 2.5 часа изкачване и преодоляване на около 800 метра денивелация. Всеки турист преценява сам своите физически възможности и си носи подходящи за планинско изкачване обувки. Според легендата  в 7 век, когато Гуру Ринпоче разбрал, че в долината на Паро вилнеят лоши същества, той превърнал една от двете си жени в тигрица, качил се на гърба й и прелетял  от източен Бутан до Паро. В продължение на 3 години 3 месеца, 3 дни и 3 часа, той се молил в пещерата, докато постигне успех над тъмните сили.  След това признателните поколения построили на същото място манастир. Обяд в кафетерия на върха. На връщане по пътя към Паро, ще посетим и манастира Киучу, един от 108 те построени от Тибетския крал Сонгстен Гампо, приличащ много на този в Лхаса. Прощална вечеря с кратка програма. Нощувка.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Ден 9 Паро-Катманду

Закуска и трансфер до летище. Полет за Катманду. След пристигане трансфер до хотела и свободно време за разходка.

 

Ден 10 Катманду

Закуска в хотела. Целодневен тур в старата част на непалската столица- Durbar Square. Ще разберем как е изграждана държавността по тези земи в средните векове. Вечеря в традиционен непалски ресторант с местна музика. Нощувка.

 

 

Ден 11 Катманду - Истанбул - София

Сутринта рано трансфер до летище и в 7.35 полет за Истанбул. Кацане там в 12.55. Продължаваме за София в 15.35. Пристигаме в 16.55 същия ден. Край на програмата.

 

 

 

Цена на човек в двойна стая  - 2990 евро / 5848 лева.

Доплащане за единична стая – 450 евро / 880 лева.

Цената включва:

 • Самолетни билети с включени летищни такси за всички полети.
 • Всички трансфери по програмата.
 • Настаняване в двойни стаи в хотели 3 и 4 звезди/7 нощувки в Бутан и 2 нощувки в Непал/ 
 • Пълно изхранване в Бутан- закуски , обяди и вечери;
 • Закуски и една традиционна вечеря в Непал;
 • Входни такси за всички забележителности по програмата;
 • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 USD;
 • Бутанска виза;
 • Местен водач в Бутан 
 • Водач – преводач на български, запознат с източните религии и разбирания за живота, правил скоро този тур.

Цената не включва:

 • Непалска виза 25 долара/ заплаща се на летище в страната/;
 • Доплащане за единична стая – 450 евро;
 • Лични разходи.

 

Условия:

 • Записването за екскурзията става след сключване на договор и внасяне на депозит в размер на 1500 лв. ;
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
 • Една снимка паспортен формат  за непалска виза;
 • За деца под 18 г., пътуващи сами или с единия от  родителите, освен необходимия документ за самоличност, е необходима и нотариално заверена декларация на български език от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина, с телефон на нотариуса. Оригиналната декларация и 2 копия следва да се носят по време на програмата;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване по желание на клиента на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“. Тази зстраховка се сключва срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застрахователят възстановявa на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването. Покриват се редица рискове, включително разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет.

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“  съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „ЗД Евроинс“ АД с адрес - гр.София, бул. „ Христофор Колумб“ 43.

Застрахователна полица номер 03700100002731 Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност  5200/28.01.2005г.

Забележка! Цената е фиксирана при курс 1,65 лева за 1 щатски долар. При повишение на курса с повече от 5 стотинки, цената ще бъде актуализирана към датата на доплащане.

Запитване за резервация за тази екскурзия

Запитване за

БУТАН където щастието е смисъла на живота!

Дати: СЛЕД ОТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦИТЕ
Вашето име
E-mail
Телефон
Моля, въведете
Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Възрастни
Деца
Уточнения
Сподели във Facebook Сподели
Запитване

Подобни екскурзии

Иран
Иран
-цивилизация без аналог

екскурзия със самолет
от € 2099 / 4105 лв.
Почивка на о-в Бали
Почивка на о-в Бали
Индонезия

екскурзия със самолет
от € 1150 / 2249 лв.
Етиопия
Етиопия
сърцето на Африка

екскурзия със самолет
от € 2980 / 5828 лв.
Мианмар
Мианмар
Просветлението като път!

екскурзия със самолет
от € 2489 / 4868 лв.
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!