Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Създаваме приятелства!

гр.Варна, тел. 052/622-271
За Космос Травел
Търсене
Главно меню
Великден в Коста Рика -Тропическият рай!

11-дневна екскурзия
Великден в Коста Рика

-Тропическият рай!
Екскурзия със самолет
Дати 05.04.2018

от 5792 лв.
Програма
Принтирай в PDF

Програма

Тропическият рай на Коста Рика по Великден

11 дни/ 9 нощувки
Дата: 05.04 - 15.04.2018

 

 
ГАРАНТИРАНИ СЕДАЛКИ!
Цена на пакет на човек в двойна стая при група от минимум 21 туристи с ранно записване до 20.10.2017: 5792 лева

 

САН ХОСЕ – ТОРТУГЕРО – АРЕНАЛ – МОНТЕВЕРДЕ – ПЛАЖ В ГУАНАКАСТЕ

 

Нашите предимства:
✓ Включена почивка на прекрасното костариканско тихоокеанско крайбрежие!
✓ Най-доброто време за посещение на Коста Рика - сухият сезон!
✓ Посещение на най-атрактивното място в Коста Рика - Национален парк Аренал с включени разходка сред екзотичната гора и склоновете на вулкана Аренал и разходка с лодка по едноименното езеро, откъдето се разкриват най-великолепните гледки към вулканския конус!
✓ Включено посещение на Selvatura Adventure Park в резервата Монтеверде, който по великолепен начин ще Ви разкрие потъналите в покой наситено зелени „облачни гори”!
✓ Водач-преводач от България!
✓ Традиция и професионализъм – над 40 групи годишно до 6-те континента!

Цени:

Цена на човек в двойна стая: Стандартна цена Промо пакет при записване до 20.10.17
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15 – 20 туристи 5 499 лв 5 199 лв
Цена на летищни такси* 703 лв 703 лв
Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори 90 лв 90 лв
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО 6 292 лв 5 992 лв
- - -
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група над 21 туристи 5 299 лв 4 999 лв
Цена на летищни такси* 703 лв 703 лв
Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори 90 лв 90 лв
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО 6 092 лв 5 792 лв

Общата цена на пътуването включва:

• Самолетни билети: София – Франкфурт – Сан Хосе – Франкфурт – София с авиокомпания Луфтханза с включени летищни такси;
• 9 нощувки със закуски в следните хотели:
- 2 нощувки със закуски в DOUBLETREE BY HILTON CARIARI HOTEL 4* в Сан Хосе;
- 1 нощувка със закуска в Pachira Lodge 4* в Тортугеро;
- 2 нощувки със закуска в VOLCANO LODGE & SPRINGS 4* в Аренал;
- 1 нощувка със закуска в TRAPP FAMILY LODGE 4* в Монтеверде;
- 3 нощувки на база ALL INCLUSIVE в Occidental Grand Papagayo 5* в Гуанакасте;
• Всички трансфери, обиколки и екскурзии, описани в програмата с туристически климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• 4 вечери;
• Всички входни такси на посещаваните обекти;
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Водач-преводач от България;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. със застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
• Предварителна подробна туристическа информация за посещаваните градове и държави;
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (11.09.2017) са в размер на 703 лв и се фиксират към датата на доплащане, поради честата им променливост!

Общата цена на пътуването не включва:

• Доплащане за единична стая: при запитване;
• Допълнителни екскурзии в Гуанакасте: на място в хотела;
• Лични разходи и напитки по време на хранене.
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв на човек;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Застраховка Кражба, загуба, забавяне на личен багаж по време на пътуването по вина на превозвача – по желание и сключване към датата на записване;

Важно!

• Маршрутът е със средна трудност предвид преходите в Коста Рика и не се препоръчва за лица над 75 г.;
• Цената е валидна при група от минимум 15 туристи;
• Необходими документи за записване: копие или данни от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), попълнен договор и депозит в размер на 2000 лв на човек;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път;
• Краен срок за събиране на групата: 12.01.2018;
• Доплащане на общата цена на пътуването: 05.02.2018;
• За посещението на Коста Рика не се изискват визи и ваксини.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Настаняването в хотелите става след 14:00, а освобождаването на стаите - до 12:00.
• Цените са изготвени при валутен курс на ОББ 1 щ. долар = 1.64 лв и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3%  Туроператорът си запазва правото да преизчисли сумата по доплащането за екскурзията към датата на финално плащане, която е 05.02.2018. Взима се под внимание курс продава на ОББ.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Туропеарторът не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

 

Програма:

Ден 1, 05.04.2018, четвъртък/ София – Франкфурт – Сан Хосе

Отпътуване от летище София с полет на Луфтханза за Франкфурт в 06:30. Кацане в 07:50 и продължение за Сан Хосе в 13:45. Кацане на международното летище в Сан Хосе в 17:55 местно време. Посрещане, трансфер и настаняване в DOUBLETREE BY HILTON CARIARI HOTEL 4*. Свободно време за вечеря и почивка. Нощувка.

Ден 2, 06.04.2018, петък/ Сан Хосе – Тортугеро

Закуска. Отпътуване от столицата и преминаване през величествените гори на Национален парк Браулио Карильо. Пристигане в един от най-предпочитаните паркове на Коста Рика Тортугеро – архипелаг от вулканични острови, чиито низини са запълнени с наноси и днес представлява мрежа от плитки езера и канали. В пясъчните коси на Тортугеро морските костенурки намират идеално място за гнездене. Високата влажност и срещата на сладководните реки с морето определят богатото биоразнообразие на този район и в горите и лагуните на Тортугеро може да откриете един истински тропичен рай. Разходка с лодка по каналите и настаняване в Pachira Lodge 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 3, 07.04.2018, събота/ Тортугеро – Аренал

Закуска. Отпътуване обратно покрай пищната зеленина на водните канали на Тортугеро и трансфер до най-голямата атракция на Коста Рика – Националния парк Аренал. Настаняване във VOLCANO LODGE & SPRINGS 3*+ в Ла Фортуна де Сан Карлос. Вулканът Аренал е единственият в Коста Рика, който е постоянно активен от 1968 г., когато изригнал за пръв път от 400 години. И днес той изхвърля във въздуха колони от пепел и огненочервена лава. Учените са го определили като един от 10-те най-активни вулкани на планетата, но и най-посещаваната забележителност на Коста Рика. Вечеря. Нощувка в лоджа.

Ден 4, 08.04.2018, неделя/ Аренал

Закуска. Днес ще се разходим из парка и ще се запознаем отблизо с многообразния растителен и животински свят на тропиците и ще научим тайните на вулкана Аренал. Включена е двучасова разходка с лодка по езерото Аренал, откъдето се вижда най-добре правилната конусовидна форма на стратовулкана. Докато сме на територията на парка е възможно да чуваме неговия тътен и неговите спорадични експлозии, а нощно време можем да съзерцаваме от безопасно разстояние огнените му пръски, които превръщат нощното небе в истински спектакъл от светлини и фойерверки. Свободно време за обяд. Следобяд възможност да се наслаждавате на топлите минерални извори и басейни на прекрасния лодж. Вечеря. Нощувка.

Ден 5, 09.04.2018, понеделник/ Аренал – Монтеверде

След закуска отпътуване за другото чудо на Коста Рика – биосферния резерват Монтеверде, прочут с облачната си гора. Сравняват влизането в Монтеверде с влизането в една грандиозна зелена катедрала, сътворена от майката природа. Това е тайнствената земя на елфите, където ние ще се почувстваме като джуджета пред гигантските дървета, покрити с диви орхидеи, бромелии, папрати и мъхове. По пътя посещение на прекрасния водопад Виенто Фреско. Настаняване в TRAPP FAMILY LODGE 4*. Вечеря. Нощувка.

Ден 6, 10.04.2018, вторник/ Монтеверде – Гуанакасте

След закуска ще посетим Selvatura Adventure Park, разположен сред защитената облачна гора на Коста Рика. По време на тура ще погледнем над високите тропични дървета от платформи и мостове, които разкриват пред очите ни пълната хармония в защитената екосистема. Това са най-дългите висящи мостове в страната и накрая за вдигане на адреналина можем да изпробваме „скока на Тарзан” – преминаване от дърво на дърво на десетки метри височина в джунглата. Продължение за тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика с прекрасните бели плажове, част от Национален парк Лас Баулас. Тези плажове са известни с колониите от тихоокеански кожести костенурки, които снасят яйцата си на Плая Гранде от октомври до май. Половината от парка е под водите на океана и ако обичате скуба дайвинг ще имате възможност да се насладите на красотата на океана и на неговите обитатели. Настаняване в Occidental Grand Papagayo Hotel 5*. Вечеря и нощувка.

Ден 7, 11.04.2018, сряда/ Гуанакасте

Изхранване на база All Inclusive. Свободно време за плаж, почивка или допълнителни мероприятия като шнорхелинг, сърфинг, скуба дайвинг, езда на коне, ATV, плаване, Tubing, Safari Float в крайбрежните мангрови гори, спортен риболов, наблюдение на океанските костенурки и др. Нощувка.

Ден 8, 12.04.2018, четвъртък/ Гуанакасте

Изхранване на база All Inclusive. Свободен ден за почивка или допълнителни мероприятия. Нощувка.

Ден 9, 13.04.2018, петък/ Тамариндо – Сан Хосе

След закуска свободно време за последен плаж. На обяд освобождаване на хотела и отпътуване за столицата на Коста Рика. Пристигане в Сан Хосе в късния следобяд. Настаняване в DOUBLETREE BY HILTON CARIARI HOTEL 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 10, 14.04.2018, събота/ Сан Хосе – Франкфурт

Закуска и полудневна панорамна обиколка на Сан Хосе с разглеждане на колониалния център на града, сградите на Националния театър, Катедралата, Националната библиотека и Върховния съд (отвън), посещение на Музея на Златото, съхраняващ уникални артефакти от историческото наследство на Коста Рика. Свободен следобяд и трансфер до летище за отпътуване за Европа с полет на Луфтханза до Франкфурт в 19:50.

Ден 11, 15.04.2018, неделя/ Франкфурт – София

Кацане на летище Франкфурт в 15:10 местно време. Продължение за София с полет в 18:55. Пристигане в София в 22:05. Край на програмата. 

Запитване за резервация за тази екскурзия

Запитване за

Великден в Коста Рика -Тропическият рай!

Дати: 05.04.2018
Вашето име
E-mail
Телефон
Моля, въведете
Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Възрастни
Деца
Уточнения
Сподели във Facebook Сподели
Запитване

Подобни екскурзии

Китай -
Разгадаване на енигмата

екскурзия със самолет
от € 1999 / 3910 лв.
от € 2299 / 4496 лв.
ЯПОНИЯ
-хармония и просветление!

екскурзия със самолет
от € 3469 / 6785 лв.
от € 3699 / 7235 лв.
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!