Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Създаваме приятелства!

гр.Варна, тел. 052/622-271 / мобилен: 0888 19 88 24
За Космос Травел
Търсене
Главно меню
Етиопия

12-дневна екскурзия
Етиопия

сърцето на Африка
Екскурзия със самолет
Дати НОЕМВРИ 2021г.

от € 2980 / 5828 лв.
Програма
Принтирай в PDF

Програма

Етиопия - сърцето на Африка

 

Десет пъти по-голяма от България. Втора по население на континента със 109 милиона. Африка не е Етиопия, но Етиопия е Африка. Племенна структура, от пустинен до екваториален ландшафт, два сезона, големи езера, реки, девствени гори. Ортодоксално христианство с монофизитски уклoн. Страната дала името на кафето, което тук е с неповторим аромат. Предизвикателство е дори самото описание. Каним Ви на едно запомнящо се пътуване в сърцето на Африка. Моментът за пътуване е винаги сега!

 

12 дена / 10 нощувки

2980 евро / 5828 лева

 

 

Ден 01 

 

Групата се събира на летището в Истанбул не по късно от 21.00 часа. За желаещите агенцията осигурява самолетни билети с Турски Авиолинии от Варна или София и наземен транспорт България-Истанбул-България. След чекиране групата излита  с Ethiopian Airlines ET 721 в 23.55 часа на  за Адис Абеба.

 

 

Ден 02 Адис Абеба


Пристигане в столицата на Етиопия  в 05:35 ч. Там ни посреща местен гид и следва трансфер до хотела Jupiter International 4 звезди. Закусваме в хотела и след почивка в  11 часа  се настаняваме. В 2 часа следобед започва полудневна обиколка на  Адис Абеба. Ще разгледаме  Националния музей, където ще видите останки от първите хора на земята. Местните учени смятат, че от тези земи е тръгнало разселването на човешкия род. Следва посещение на катедралата Света Троица и „Mercato“, един от най-големите пазари на открито в Африка/ако времето позволява/. Нощувка.

 

 

Ден 03 Адис Абеба - Аксум


След закуска трансфер до летището за директен полет от Адис Абеба до Аксум ET 198 08:40 -10:10 ч. Настаняване в хотела и разходка по улиците на светия Аксум, както го наричат местните,  включващо всички важни исторически и археологически забележителности. Безспорно най важният артефакт съхраняван тук, е в църквата "Света Мария". Християните смятат, че там е ковчегът с откровенията. Според свещената книга на евреите Тора, кивотът се явява символ на връзката между Бог и Еврейския народ. Кога и как е стигнал той тук, ще разберете на място. Другите забележителности са Археологическия музей в Аксум , руините от двореца на Савската царица, прочутите стели/каменни колони/ от 4 век, гробници на цар Калеб и Гебремескел и надписа на крал Езана (местния розетски камък). Нощувка в хотел Sabean International.


Ден 04  Aксум - Лалибела


След закуска   и  свободно време, трансфер до летището за кратък  полет до Лалибела  ET 123 12:10 ч. - 12:50 ч..  Пристигане и трансфер за обяд в хотел Лал, един от най-добрите  в града. Следобед посещение на  първата група от неподражаеми църкви на Сейнт Лалибела от XII век, както следва:

1-ва група:
BeteMedhanialem, Bete Mariam, BeteDenagel, Beta Meskal, „двойната църква“ на DebreSina и Bete Michael, в която е интегрирана капелата „Selassie“ (Троица-параклис). Ще посетим и фамозната църква Бете Джорджис - Свети Георги. Накрая пешеходна обиколка през местното село обратно до хотела. Вечерята ще бъде в специален местен ресторант с кафе церемония, етиопско вино и етиопски танци. Нощувка в хотел Panoramic View.

 

Ден 05 Лалибела


След закуска продължаваме с втората група скални църкви както следва:
„Двойната църква“ на Бете Гебреел и Бете Руфаел, след това Бете Маркориос, Бете Емануил в стил Аксумит и най-сетне църквата Аба Либанос. Късен следобед посещение на местния пазар. Вечерята и нощувката ще бъдат в хотел Panoramic.Ден 06  Лалибела – Гондер


След закуска и свободно време, трансфер до летището за кратък полет от Лалибела до средновековния град Гондер  ET 123 13:20-13:50.  Пристигане в Гондер и трансфер до хотел Goha, разположен на хълм, от където имаме панорамна гледка към града и околността. Следобед ще посетим замъка в комплекса, където ще разгледаме  средновековните дворци - замъка на цар Фасилидас, цар Йохан, цар Еясу, крал Дейвид, крал Бакафа и кралица Ментуаб. Освен това ще посетим църквата на DebreBerehan Selassie със световно известните си стенописи. Нощувка.

 

Ден 07 Гондер - Бахир Дар

 

След закуска  трансфер  (3 ½ часа шофиране по добър асфалтов път), за да стигнем до град Бахир Дар. По маршрута ще направим няколко спирки, за да усетим местната действителност. След кратка почивка в хотела започваме екскурзията си с лодка по езерото Тана, за да посетим една от най-интересните църкви и манастири в района, църквата Ura Kidane Meheret . Ще имате преход около 50 мин. отиване и връщане през плантация за кафе.  Ще сменим чехлите с удобни гуменки. Ще видим и редки животински видове. Трансфер до  хотела от който може да се насладите на залеза. Нощувка в хотел Avanti Blue Nile.Ден 08  Бахир Дар - Адис Абеба - Джинка - Турми


Днес ще направим преход от Северна в Южна Етиопия. Това е трансфер между два климатични пояса и два различни свята. След закуска, трансфер до летището за полета ни от Бахир Дар до Адис Абеба  ET 187  09:00-10:00ч. с прекачване  на полет от Адис Абеба до Джинка (ET 171  11:45ч -12:55ч). След кацане ще сменим превозното средство с джип Тойота и ще се отправим към Турми, преминавайки през земята на племето Хамър . Тук дъхът просто спира от природните гледки. Движим се към югозападната част на Етиопия. Тъй като понеделник е седмичен пазарен ден в Турми, ще преживеем среща с хора от племето, които се връщат обратно от градчето. Нощувка в Paradise или Buska Lodge в Турми.

  


Ден 09 Турми - Дасанеч - с. Галеб - Джинка


След закуска продължаваме по-дълбоко на юг, за да посетим  племето Дасанеч (хората от делтата), разположени близо до границата на  Етиопия с Кения по делтата на река Омо, вливаща се в езерото Туркана.Запознаваме се в детайли с културата и обичайте на племето. Връщаме се обратно в Турми за обяд  и пак към Джинка, прекосявайки земята на Хамър,  с кратко спиране на интересния пазар на ALDUBA, преди да стигнем до Джинка за посещение на седмичния пазар на хората от племето Хамър и техните селища. Нощувка в Eco Omo Lodge.

 

 

Ден 10 г. Джинка - Национален парк Маго – племето Боди - племето  Мурси – Джинка.


Рано отпътуваме  от Eco Omo Lodge за целодневна екскурзия до Боди и Мурси в Националния парк Маго.Разглеждаме селото и начина на живот. Говорим с местните. Това са едни от най изолираните племена в тази страна. Преживяването тук не може да се разкаже. То е като общуване с древността. Късния следобед се връщаме обратно в Джинка за отдих. Нощувка в Eco Omo Lodge.
 


Ден 11  Джинка - Адис Абеба


След закуска потегляме до много интересното село Мале, за да се запознаем с начина на живот на местните . Следва полет от Джинка до Адис Абеба  ET 170. 13:25 ч. - 14: 35 ч. След пристигане правим  последна организирана обиколка на столицата,  с възможност за пазаруване, основно етиопско кафе и сувенири. Нощувка Jupiter International Hotel

.

Ден 12  Адис Абеба - Истанбул


Свободен ден за почивка. Днес ще се влеете в местния ритъм и почувствате какво е усещането да живееш в 5 милионен африкански град. Можете да посетите самостоятелно и двореца на Саласие.В края на деня ни очаква специална  вечеря организирана от нашите домакини в ресторант Хабеша 2000, известен със своята типична етиопска храна, танци от различни райони на страната и кафе церемония. Следва  трансфер до летището за полета  до Истанбул  ET 720 23:05 - 04:35. Кацане. Край на програмата.

 

Цената включва:

 • самолетни билети по програмата с включени летищни такси (1 международен и 6 вътрешни полета);
 • 10 нощувки – пълен пансион с изключение на последния ден;
 • всички входни такси за посещаваните по програма туристически обекти;
 • всички междуградски трансфери с автобус и джип ;
 • местен гид по програмата;
 • водач – преводач от Космос Травел с опит в дестинацията;
 • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 щатски долара към „ЗД Евроинс“ АД, покриваща медицински разходи в резултат на КОВИД-19 

 Цената НЕ включва:

 • доплащане за единична стая – 550 евро.
 • лични разходи;
 • бакшиши;
 • виза за  Етиопия (65  щатски долара към месец март 2020г.). Агенцията съдейства за получаването на електронни визи.

 Предимства на програмата:
- Специално подбрани хотели проверени на място;
- Богата екскурзионна програма покриваща всичко най-интересно по маршрута в Северна, Централна и Южна Етиопия;
- Удобно годишно време за посещение на страната;
- Опитен водач запознат в детайли с местните вярвания, обичаи и традиции.

 

 

Забележки:

**Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.65 BGN. При повишаване на курса с над 0,05 BGN цената подлежи на корекция.

 Условия на пътуването:

 • Минимален брой туристи: 15
 • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването.
 • Начин на плащане: депозит – 2000 лева и окончателно плащане – при подписване на договор
 •  
 • Неустойки при анулация от страна на клиента:
 • a) от момента на записване до 31 юли – без неустойка

  б) от 1 август до 31 август - стойността на депозита

  в) от 1 септември до момента на пътуването – 100% от сумата по резервацията

 

 **ТО Космос Травел ЕООД предлага  Застраховка „Отмяна от пътуване“

 Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за съкращаване, прекъсване и анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето, оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. 

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“  съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „ЗД Евроинс“ АД с адрес - гр.София, бул. „ Христофор Колумб“ 43.

Застрахователна полица номер 03700100002731 Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност  5200/28.01.2005г.            

 

Запитване за резервация за тази екскурзия

Запитване за

Етиопия сърцето на Африка

Дати: НОЕМВРИ 2021г.
Вашето име
E-mail
Телефон
Моля, въведете
Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Възрастни
Деца
Уточнения
Сподели във Facebook Сподели
Запитване

Подобни екскурзии

БУТАН
от € 2990 / 5848 лв.
Иран
Иран
-цивилизация без аналог

екскурзия със самолет
от € 2099 / 4105 лв.
Почивка на о-в Бали
Почивка на о-в Бали
Индонезия

екскурзия със самолет
от € 1150 / 2249 лв.
Мианмар
Мианмар
Просветлението като път!

екскурзия със самолет
от € 2489 / 4868 лв.
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!