Космос Травел

гр.Варна, тел. 052/622-271 / мобилен: 0888 19 88 24
ул. "Петко Каравелов" №3

www.cosmostravel.bg

Виетнам и Камбоджа

13-дневна екскурзия
Виетнам и Камбоджа


Екскурзия със самолет
Дати Може да се изготви индивидуално

от € 2349 / 4594 лв.

Програма

 

Виетнам и Камбоджа

Индивидуално

13 дни / 10 нощувки

 

 

 

     София - Истанбул - Сайгон

Среща на летище София два часа преди полет ТК 1030 в 21:15ч. Пристигане в Истанбул 23:50ч. Продължение за Сайгон в 02:40 часа . Кацане в Сайгон в 16:55 часа.

 

 Сайгон - Муй Не

Пристигане в Сайгон и трансфер до Муй Не. Настаняване в  хотел Saigon Mui Ne Resort 4****.

Една от най-красивите местности във Виетнам е красивият летен курорт – Муй Не. Вече повече от 10 години той е една от най-посещаваните туристически дестинации във Виетнам. Курортът се намира в непосредствена близост до морския бряг. Предлага луксозни хотели, ресторанти и заведения, които са на разположение на посетителите. Със средна годишна температура 27 градуса, дългите пясъчни ивици, типичен морски климат и много слъчево време, Муй Не остава една от най-привлекателните местности във Виетнам.

Нощувка.

 

  Муй Не

След закуска посещение на фабрика за рибни сосове. След това с кабинков лифт ще се качим до планината Таку и статуята на легналия Буда, построена с дарения от вярващи.

Ще се върнем във Фан Тиет и ще имаме възможност за шопинг.

Свободен следобед, за да се насладим на невероятно красивите плажове в Муй Не.

Нощувка.

 

  Муй Не

Закуска. Свободен ден. Нощувка.

 

   Муй Не

Закуска. Свободен ден. Нощувка.

 

 Муй Не

Закуска. Свободен ден. Нощувка.

 

  Муй Не – Сайгон

Закуска. Отпътуване за Сайгон. Настаняване в хотел Liberty Central Saigon Riverside, 4****. Свободно време. Вечеря в хубав местен ресторант. Нощувка.

 

 SaigonТунелите на Ку Ши – полудневен сити тур

Закуска. След закуска се отправяме към забележителните тунели Ку Ши. Те са построени, за да се крие местното население от американците по време на войната. Изградена цяла подземна система, в която виетнамците са организирали команден пункт, училище, полева кухня, спални помещения, заседателни зали, складове и пр. За да влезеш в някой от тунелите, трябва да си с габаритите на виетнамец.  Тунелите са прокопани на места и на четири нива едно под друго.

В средата на 60-те години на 20 век са изкопани вече 250 км такива тунели. Един от тях дори минава под американската база, намираща се в това селище. Подземните проходи позволяват на различни групи от бойци на Виетконг (Национален фронт за освобождение на Виетнам), да се свързват помежду си безпрепятствено.

Следва обед в ресторант в Ку Ши и полудневен тур на Хо Ши Мин. Турът включва разглеждане на   Двореца на обединението, катедралата Нотер Дам, Централната поща, Чайнатаун, Бин Тай пазар, храмът Тиен Хау и други забележителности.

Нощувка.

 

 Saigon – Vinh Long – круиз по делтата на река Меконг

Закуска. Отправяне към провинция Vinh Long и делтата на Меконг -  Cai Be , където ще се качим на лодка, която спира на различни места и посещава местни работилници. Досегът със самобитната култура на местното население е незабравимо събитие.След това вълнуващо преживяване продължаваме към местно село, където ще се запознаем със семейство, което се изхранва от правенето на оризов кейк и оризова хартия. Обяд в местен ресторант. Продължаваме проучването на делтата на Меконг към остров Binh Hoa Phuoc за разходка с типична китайска лодка sampan, минавайки през много тесни нейни ръкави, наситени с

 

  Saigon – Siem Reap -  вътрешен полет

Закуска (сух пакет).

Рано сутринта в 05:30ч. се отправяме към летището на Сайгон за полет до Siem Reap.

Полет К6 809

Сайгон 08:30ч. – Сием Рийп 09:55ч.

След като пристигнем, ще се отправим към Кхмерските храмове от Анкорския период. Ще посетим група храмове датиращи от 9-10 век, като Preah Ko, Bakong и Lolei.

Обяд в ресторант.

На територията на провинция Сием Реап се намира историческата област Ангкор, в която са разположени останките от религиозния комплекс Ангкор Ват и старата кхмерска столица Ангкор Том.

Безспорно най-голямата забележителност обаче е Анкор Ват, древната столица на Камбоджа. Тя се намира само на около 5 км. от Сием Рийп и представлява огромен комплекс от храмове, дворци, язовири и канали за отклоняване на водата. Ангкор е основната туристическа забележителност на Камбоджа и от 1992г. е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Храмовият град се състои от много малки и големи сгради с религиозно значение. Най-известният от тях е Ангкор Ват, който разкрива силнотото хиндуистко влияние, тъй като е построен в чест на бог Вишну. Следобед ще се запознаем отблизо с уникалната му архитектура и при възможност ще се насладим на залеза.

Вечеря в местен ресторант и нощувка в hotel Tara Angkor 4**** (Deluxe).

 

  Siem Reap – Angkor Complex

Закуска. Опознаване на древният град Ангкор Том. Посещение на  Bayon, Baphoun, Phimeanakas, the Royal Palace, the Elephant Terrace и the Leper King Terrace. Градът Ангкор символизирал космическия ред. Тоест храмовият комплекс се явява умален модел на космическият свят. Всички храмове били ориентирани към трона на боговете на върха Мару. Населените области сочели четирите посоки на света. От централния храмов комплекс излизали оси към вратите и рововете с вода, символизиращи световният океан. Градът станал образец на духовната и светската власт слети в едно. 

Обяд в местен ресторант в Сием Реап.

Следобед ще разгледаме изящния храм на Шива – Бантей срей – едно чудо на архитектурата в Камбоджа, преживяло повече от 10 века.

Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 

  Siem Reap – Saigon – Sofia

Закуска. Свободно време и освобождаване на хотела до 12:00ч. Трансфер до летището.

Полет за Сайгон K6 824:

Сием Рийп 13:50 – Сайгон 14:55.

Полет за Истанбул ТК 166:

Сайгон 21:35 – Истанбул 05:25 +1ден.

 

  Пристигане в София

Полет за София ТК 1027:

 

Истанбул 08:35 – София 08:50

 

Цената включва:

 

 • Самолетни билети  София  - Сайгон - София с включени летищни такси;
 • Самолетни билети  Сайгон – Сием Реап – Сайгон с включени летищни такси;
 • 10 нощувки  в хотели 4* - 5 нощувки в Муй Не , 3 нощувки в Сайгон и 2 нощувки в Сием Рeaп ;
 • 10 закуски,  4 обяда и 4 вечери  без напитки ;
 • Транспорт с климатизиран автобус;
 • Всички забележителности с входните им такси по програмата;
 • Местен гид по време на туровете;
 • Български водач-преводач през цялото време с групата;
 • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 щатски долара към „Групама Застраховане“ ЕАД

 

Цената не включва:

 • Бакшиши за гидове и шофьори
 • Разходи от личен характер
 • Еднократна виза за Виетнам – 25 щатски долара.
 • Еднократна виза за Камбоджа – 30 щатски долара

 

Визите се полагат при влизане в страната

!!! Космос Травел oсигурява покана за виза от партньорите

 

 

 

**ТО Космос Травел ЕООД предлага Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите, за съкращаване, прекъсване  и анулиране на  пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туропеартора“  съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „Групама Застраховане“ ЕАД с адрес - гр.София, бул. „Цариградско шосе“ 47 А.

 

Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.