Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Създаваме приятелства!

гр.Варна, тел. 052/622-271
За Космос Травел
Търсене
Главно меню
Южен Китай и Северна Корея

16-дневна екскурзия
Южен Китай и Северна Корея

-контрастът като лекарство против рутината
Екскурзия със самолет
Дати 30.05.2020

от € 3749 / 7332 лв.
Програма
За цената
Принтирай в PDF

Програма

 

Южен Китай и Северна Корея

30.05-14.06.2020г.

Контрастът като лекарство против рутината.

Какво е нормалността? Доколко тя е полезна? Всички ние, родени в едно семейство, каста или етнос, рушейки мостовете към различните от нас, поемаме риска да изсъхнем отвътре, неусетно да се деформираме. Бидейки дълго в нашите ментални какавиди, сме заплашени въображението ни да се свие, сърцата ни да се стопят, човечността ни да увехне. Приятелите, колегите, съседите, семействата, ако всички тези хора от нашия вътрешен кръг приличат на нас, значи сме заобиколени от нашия огледален образ, а това е пречка в човешкия ни път напред. Ние искаме да предизвикаме вашето въображение и спокойствие. Излезте от равновесие. Елате с нас в два различни свята докато все още съществуват. Емоции оставащи за цял живот.

 

Ден 1. София – Доха

Излитаме от летище София в 13.00ч. Кацаме в Доха – 18.00ч. (Вечерен тур в столицата на Катар срещу доплащане – 25 евро). Нощувка.
Ден 2. Доха - Пекин

Излитаме за Пекин в 11.20ч. сутринта и пристигаме в полунощ . Минаваме граничните формалности и се придвижваме до хотела .

Ден 3. Пекин  
        

Почивка в хотела до обяд.  След обяд ще посетим офиса на компаниятa- организатор на  Севернокорейския тур за да разговаряме по всички теми, касаещи това пътуване. Срещата е необходимо условие, за да ни позволят тур в тази затворена страна. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4.  Пхенян

В този ден  се отправяме към летището, за да вземем полет JS152  в 13.05ч. В 16.05ч. по разписание пристигаме в Пхенян, столицата на Северна Корея. След уреждане формалностите на летището, ни посреща местен гид и ни трансферира до центъра на града. Там минаваме през триумфалната арка. Настаняваме се в хотел Yanggakdo, където и вечеряме.

Ден 5.  Кесонг - Пхенян

Закуска.  Три часа трансфер,  достигаме демилитаризираната зона. Сама по себе си тя е исторически резултат от Корейската война, завършила с примирие на 27 юли 1953г. Зоната се вие около 38-мия паралел. Дълга е 241 километра и широка 4. След падането на Берлинската стена, тя е може би последен остатък от студената война на противопоставяне между двете системи. Ще посетим  мястото, където се водят  и до днес преговори между двете разединени общности на корейския народ. След това ще посетим музея в град Кесонг, разположен на 10 километра от границата. В този град ще обядваме, като срещу допълнително заплащане желаещите могат да опитат и супа от кучешко месо. Ще посетим и гробницата на крал Конгмин, най-добре запазената такава от 14 век, красиво декорирана. Следва  връщане в столицата. Ще посетим  местното метро, като пропътуваме 6 спирки по него. Накрая на този впечатляващ  ден, ще посетим и паметника  издигнат в чест на основаването на комунистическата партия . Вечеря. Нощувка

Ден 6. Пхенян

В този ден посещаваме двореца Кумсусан където се намират  мавзолеите на Ким Ил Сунг и Ким Джонг Ил. След това достигаме до кулата Джуче и като по желание можем да се качим на нейния връх. Обядът ще бъде  във въртящия ресторант на хотела ни. Програмата продължава с култово място за местните хора наречено Мансудае. Там ще разгледаме великия паметник и парка с фонтани. Следва корейският вариант на Двореца на пионерите и изкуствата. В края на деня ще посетим местен супермаркет – единственото място където можете да обмените и похарчите местни пари./ Изнасянето им от страната е престъпление/.  Вечеря

Ден 7. Планината Миохианг - Пхенян

След закуска се оправяме /2.5 часа/към свещената планина за местните  Миохианг. Тя крие своята мистика в особените скални образувания и ароматите, които се носят навсякъде. След разходката ще посетим и прочутия будистки храм  Похион.  Преди обяд ще ни остане и време да посетим изложбената зала с подаръците получени от корейските лидери през годините. Обядът ще се сервира до местния водопад и ще включва корейско барбекю. След това се връщаме в Пхенян. Там ще разгледаме площада Ким Ил Сунг. Ще се разходим и по улицата където е разположена книжарницата продаваща книги на чужди езици.  Прощална вечеря с патица на барбекю. След вечеря по желание може да посетим и панаира за забавления и игри. Нощувка.

Ден 8.  Пекин

След закуска трансфер до летището за полет 151 в 8.50ч,  с направление Пекин. След пристигане  ще имаме свободно време за разходка или шопинг в китайската столица. Нощувка в хотел на летището, заради ранния полет в посока южен Китай.

Ден 9.  Жангджиаджие

Рано сутринта летим  Пекин/Жангджиаджие. Там ще посетим  местността, известна като Златния камшик с неподражаемите си  природни гледки. Вечеря. Нощувка.

Ден 10.  Планината Тяншан

Днес ще посетим небесната планина Tianzishan, включително така нареченото западно море. Следобед ще видим местата където е сниман филма Аватар. Вечеря.  Нощувка.

 

Ден 11.  Национален Парк Жангджиаджие – Планината Тианмен- Чанша

В този ден ще направим тур в националния парк Жангджиаджие. Каквото и да кажем за него ще е малко. Достигаме до култовата планина Тианмен по най-дългия лифт в света – 7455 метра. Ще повървим по прочутия мост със стъклен под, ще преминем през вратата на Тианмен и на финала ще посетим храма, който носи името на планината. След това ще направим преход от около 4 часа с автобус до Чанша. Вечеря.  Нощувка.

 

Ден 12. Гюилин

Сутринта се качваме на високоскоростен влак/ 310 км. в час/ и в 12.25 пристигаме в Гюилин. След още 2,5 часа с автобус достигаме до прочутите оризови тераси  Лонгшенг. Следва разходка в местното село Пинган. Тук ще усетим многообразието на етноси в Южен Китай. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 13.  Оризовите тераси и Пещерата  „Тръстикова Флейта“

Ще направим тур в оризовите тераси номер 1 и 2 и след обяд посещаваме Пещерата Тръстикова Флейта  и  Фубо Хилл . Това място  е пещера с изключителни сталактити и сталакмити, оцветени по необикновен начин видно от снимката, а на хълма до нея са сътворени уникални каменни статуи на Буда от времето на династия Танг 8 век.

Ден 14. Круиз по река Юлонг

Днес ще направим тричасов круиз по река Юлонг обяд, както и рафтинг с бамбуков сал. Общуването с местната природа е неповторимо изживяване.

 

Ден 15  Гуанджоу

След закуска се качваме на влака стрела  и след 3 часа пристигаме в Гуанджоу – столицата на провинция Гуандонг. Може да се каже без преувеличение, че това е индустриалното сърце на съвременен Китай. Близостта му с Хонг Конг е била винаги  предизвикателство за комунистически Китай. След обяд ще разгледаме този фамозен град и вечерта е отправяме към летище. 

Ден 16 София

Отпътуваме за Доха в 01:35ч. с полет на Катарски авиолинии QR 875. Пристигане в Доха   05:10ч. Полет Доха – София 06.50ч. и кацаме в София на обяд в 12.00 часа.

 

Цена на човек, настанен в двойна стая –  3749 евро / 7332 лева
Доплащане за единична стая – 620 евро/ 1212 лева

 ** Цената в формирана при курс на щатския долар към лева 1.75. При промяна на курса с повече от 5 стотинки цената подлежи на корекция със същото съотношение на промяната.

Цената включва:

• Самолетни билети с включени летищни такси София - Пекин и Гуанчжоу - София с Катарски  авиолинии;
• Самолетен билет Пекин -  Пхенян Пекин

• Самолетен билет Пекин -Zhangjiajie
• Настаняване в хотели 4 и 4+звезди(1вечер в гест хаус);
• Билет за всички високоскоростни влакове ;
• Всички автобусни преходи;
• Всички описани входове за забележителностите по програмата;
• Закуска, обяд и вечеря по време на целия тур.
• Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро.
• Местен гид на английски език;
• Професионален  водач с 15 тура в Китай

Цената не включва:

• Двукратна виза за Китай – 120 щатски долара (задължително се заплаща в България) като визата се полага във валиден международен паспорт с най-малко 6 месеца валидност от датата на връщане, 2 снимки папсортен формат и визов формуляр. Изисква се явяване лично в посолството за полагане на пръстови отпечатъци, с изключение на тези, които вече са положили такива по предишни визи. Космос Травел съдейства за издаване на визата;

•Виза за Северна Корея – 50 евро. Издава се от партньорите ни.

 

 

 

Условия за записване:

Депозит 1500.00 лева  и попълване на необходимите декларации/документи

При отказ се прилагат следните неустойки:

1. От момента на записване до 90 дни преди пътуването, глоба при анулация-1000 лева

2. От 90 до 30 дни преди пътуването - 2500 лева.

3. От 30 дни до деня на тръгване - 80% от цената на тура.

**ТО Космос Травел ЕООД предлага  Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите, за съкращаване, прекъсване  и анулиране на  пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.

 

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“  съгласно чл. 97 от Закона за туризма с ЗАД Армеец с адрес - гр.София, ул. Стефан Караджа 2.

Номер на застрахователната полица за сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” – 18 268 1315 0000672037 до 22.10.2019г.

 

 

 

 

 

 

 


 

За цената

Цената включва

• Самолетни билети с включени летищни такси София - Пекин и Гуанчжоу - София с Катарски  авиолинии;
• Самолетен билет Пекин -  Пхенян Пекин

• Самолетен билет Пекин -Zhangjiajie
• Настаняване в хотели 4 и 4+звезди(1вечер в гест хаус);
• Билет за всички високоскоростни влакове ;
• Всички автобусни преходи;
• Всички описани входове за забележителностите по програмата;
• Закуска, обяд и вечеря по време на целия тур.
• Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро.
• Местен гид на английски език;
• Професионален  водач с 15 тура в Китай

Цената не включва:

• Двукратна виза за Китай – 120 щатски долара (задължително се заплаща в България) като визата се полага във валиден международен паспорт с най-малко 6 месеца валидност от датата на връщане, 2 снимки папсортен формат и визов формуляр. Изисква се явяване лично в посолството за полагане на пръстови отпечатъци, с изключение на тези, които вече са положили такива по предишни визи. Космос Травел съдейства за издаване на визата;

•Виза за Северна Корея – 50 евро. Издава се от партньорите ни.

 

 

 

Условия за записване:

Депозит 1500.00 лева  и попълване на необходимите декларации/документи

При отказ се прилагат следните неустойки:

1. От момента на записване до 90 дни преди пътуването, глоба при анулация-1000 лева

2. От 90 до 30 дни преди пътуването - 2500 лева.

3. От 30 дни до деня на тръгване - 80% от цената на тура.

**ТО Космос Травел ЕООД предлага  Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите, за съкращаване, прекъсване  и анулиране на  пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.

 

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“  съгласно чл. 97 от Закона за туризма с ЗАД Армеец с адрес - гр.София, ул. Стефан Караджа 2.

Номер на застрахователната полица за сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” – 18 268 1315 0000672037 до 22.10.2019г.

 

Запитване за резервация за тази екскурзия

Запитване за

Южен Китай и Северна Корея -контрастът като лекарство против рутината

Дати: 30.05.2020
Вашето име
E-mail
Телефон
Моля, въведете
Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Възрастни
Деца
Уточнения
Сподели във Facebook Сподели
Запитване

Най-популярни екскурзии

Китай -
Китай -
Разгадаване на енигмата

екскурзия със самолет
от € 2099 / 4105 лв.
Малайзия,Сингапур и Бали
от € 2299 / 4496 лв.
ЯПОНИЯ
ЯПОНИЯ
-хармония и просветление!

екскурзия със самолет
от € 3469 / 6785 лв.
БУТАН
от € 3699 / 7235 лв.
Узбекистан и Туркменистан
от € 2499 / 4888 лв.
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!