Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Създаваме приятелства!

гр.Варна, тел. 052/622-271
За Космос Травел
Търсене
Главно меню
ЮЖЕН КИТАЙ И ТИБЕТ Към духовното начало!

15-дневна екскурзия
ЮЖЕН КИТАЙ И ТИБЕТ

Към духовното начало!
Екскурзия със самолет
Дати 03.07.2019

от € 3249 / 6354 лв.
Програма
Принтирай в PDF

Програма

 

Ден 1  - 03ти юли    Среща на летището в София за полет на Катарски авиолинии за Доха в 13:00ч. 

Ден 2 - 04ти юли  От Доха за Чънду ще продължим в 02:20ч. Пристигане в Чънду следобед. Минаваме граничен контрол и  трансфер  до хотела. Вечеря и нощувка в Tibet hotel 4**** или подобен.

Ден 3  След закуска се отправяме към летището за полет към Лиджанг, чийто район е дом на колоритните Наси хора и уникалната Бонгба култура. Кацаме в града, разположен на 2400 м надморска височина.

 Следва разходка из парка и фамозното Езеро на Черния дракон. От езерото ще се преживем невероятната гледка към най-високата планина в региона – тази на Нефритения дракон. От 2010 година  паркът е обявен от местната власт като зона за опазване на водите.

 Продължаваме с Музея Донгба на етническата група на Наси, които са известни с неподражаемото си културно наследство. В миналото те са имали два вида писменост. Единият от тях – пиктографският Донгба, другият- сричковият Геба, опростена форма на първия вид. Смята се, че Донгба датира от VII век - ранната династия Тан, а през X век, по време на династията Сун, вече е широко разпространена. Този вид писменост е била използвана изключително от шамани и свещеници, за рецитиране на обредни текстове по време на религиозни церемонии. Геба е използвана предимно за изготвяне на договори и писма, като структурата  й прилича на съвременния китайски, а видът й е по-близо до йероглифското писмо. По-голямата част от писмените източници на Наси са били унищожени по време на културната революция в средата на ХХ век.

Привечер  ще посетим Стария град на Линджанг, който е включен в списъка на ЮНЕСКО, като част от световното културно наследство. Този красив древен град с тесни калдъръмени улички, деликатни мостове и стотици черни покриви, е наслада за сетивата на посетителите. Потоци от кристална разтопена снежна вода минават директно през него.

Вечеря и нощувка в хотел Wangfu 4**** или подобен  в Лиджанг.

Ден 4   След закуска след отправяме към Baisha village. Това е родното място на "Tusi" (китайската дума означава вожд на клана) от Му клан.  То е политически, икономически и културен център на областта преди династията Минг (1368-1644). Неговото изграждане започва още по време на династия Тан (618-907) и постепенно просперира при следващите династии. Управителите от династията Минг обаче, преместват техните семейства към град Даян (древния град Лиджанг), но все още строят храмове в Baisha, което прави селото религиозен център по време на ранната династия Минг. Характерният художествен стил на стенописите там и ценното им историческо съдържание  ежегодно привличат хиляди посетители от страната и чужбина.

 След обяда ще продължим с посещение на храма Yufengsi, който е прочут с камелиите растящи в градините му. Забележителна е 500 годишната камелия, която се обсипва с повече от 20 000 цвята годишно. Храмът има традиционно оформление с портална сграда, основен дворец и два каменни тигъра и представя архитектурата от времето на династията Цин. В основната сграда се намират много уникални будистки рисунки.

 Вечерта в старата част на града ще се насладим на типично за Наси етноса представление. Оркестърът има 20 музиканта от всички възрасти, които свирят на традиционни инструменти. По-старите участници във формацията (над 70-годишни) са посветили целия си живот на опазване на уникалното си наследство. 

Следва вечеря и нощувка.

Ден 5  След закуска ще се отправим с автобус към Шангри Ла. По време на 4 часовото пътуване ще имаме възможността да се насладим на уникални гледки.

Шангри Ла е въображаемо място, което  се намира в Хималаите или по-точно в Тибет. На запад  понятието е въведено от писателя Джеймс Хилтън в романа му „Изгубеният хоризонт“ (Lost Horizon). Местната природа и Тибетската култура правят мястото един от върховете на пътуването ни.

Следобед ще се разходим около езерото Напа, разположено в долината на плато с надморска височина  3270 м. Около него се простират най-обширните пасища в областта, а територията му е обявена за природен резерват. Заради вливащите се тук реки, размерът на езерото има силно изразена сезонност. Разбира се, това зависи и от климатичните промени през последните години.

Следват  разходка, вечеря и нощувка в Argyle Hotel in Zhongdian 3*** или подобен.

Ден 6  През този ден ще посетим известния манастир Songzanlin, който е наречен още „миниатюрна версия“ на тибетския “ Lhasa Potala”. Построен върху 33.3 хектара той представлява средище на Тибетската култура. Будистките статуи, големите зали за молитва и заетите в ежедневните си дейности монаси, оставят у посетителите незабравими спомени.

След манастира ще се отправим към курорта Banyan Tree. Този уникален 5-звезден хотел  е разположен на 3300 м. надморска височина и е заобиколен от красиви заснежени планини. Ще имаме възможността да разгледаме това райско кътче и магическо място.

Няма да проспуснем да видим и Дабао – още един известен храм в Шангри Ла, с повече от 700 годишна история. Според записките тук е медитирал 5-ят Далай Лама.  

Следва вечеря, на която ще опитаме ястие от тибетски як. Нощувка.

Ден 7  След закуска ще се отправим към летището за полет до град Лхаса – бившата столица на независимата Тибетска държава. Разположен е в Хималаите на река Лхасахъ на надморска височина около 3 656 м. Lhasa, което на тибетски означава „Място на боговете“ и днес е център на тибетската духовност, въпреки силното китайско присъствие в региона.

Ще бъдем трансферирани до хотела, обяд,  след който ще разгледаме Норбулинка (Norbulingka) – летният дворец на Далай Лама. Той е бил построен от Седмия Далай Лама през XVII век и е бил лятна резиденция будисткия водач от 1750 до 1959 година. Дворецът заема площ от 36 акра и се смята за най-големия изкуствен парк в Тибет.

По-късно ще се разходим по известната „Barkhor Street“ – свято място за пилигримите, превърнато в шарен пазар със сергии, сборище на търговци от всички краища на Тибет. Ще опитаме от сладкия тибетски чай в „WoeserZedro tea house“, емблематична чайна за Лхаса, където местните хора идват да си починат и да се насладят на чаша от ароматната напитка.

Вечеря и нощувка в хотел Kychui 3*** или подобен в Лхаса.

Ден 8  След закуска ще се отправим за посещение на Потала Палас (Potala Palace). Дворецът е построен през 637 година и е най-голямата монументална структура на Тибет. Внушителната 13-етажна сграда е „кацнала“ на стръмен хълм и приковава погледите на минувачите. Потала е бил зимна резиденция на Далай Лама, а днес е музей и част от списъка на ЮНЕСКО.

Следобед ще посетим манастира Сера (Sera), който се намира в северните покрайнини на Лхаса и е един от трите най-големи и важни  Будистки Тибетски манастири. Построен е през 1419 година по времето на династията Минг. Посетителите могат да чуят философските беседи на монасите, които се провеждат ежедневно с изключение на ден Неделя.

Вечеря и нощувка в хотела в Лхаса.

Ден 9  След закуска с автобус ще се придвижим до свещеното изумрудено езеро Ямдрок (Yamdrok), където ще си направим пикник за обяд на брега му. След това ще продължим към Гьянце. По пътя ще видим някои от най-красивите пейзажи на централен Тибет.

В Гьянце ще се разходим из Стария град, който е запазил и до днес традиционния си стил. Ще посетим манастира Пелкор Чёде и удивителния Кумбум - тибетски храм под формата на мулти-етажна ступа, с много интериорни зали и олтари на всяко ниво. Има три Кумбума в Тибет, като най-известният от тях е на територията на манастира Пелкор Чёде.

Вечеря и нощувка в Gyangtze hotel 3*** или подобен.

Ден 10  След закуска от Гьянце с автобус ще се отправим към Шигатце – градът на Панчен Лама, вторият по ранг след Далай Лама. По пътя ще се отбием в местно семейство. След като пристигнем и обядваме, ще продължим към манастира Ташилунпо (Tashilhunpo Monastery) - най-голямата функционираща монашеска институция в Тибет. В Ташилунпо са построени много сгради, хиляди помещения и които се обитават от 4000 монаха. Манастирът е обиколен от  1.8 км. път за поклонение, обозначен с молитвени колела. Оттук се разкрива невероятна гледка към града.

Следват вечеря и нощувка в хотел Tashi Choeta  3*** или подобен.

Ден 11  Този ден ще се върнем обратно в Лхаса. Пътуването с автобус ще трае около 3 часа и половина  по протежение на Брахмапутра и удивителните й пейзажи.

Разбира се, няма как да пропуснем храма Джокханг (Jokhang) – един от най-старите и святи храмове, сърце на тибетския будизъм. Много поклонници  се молят ежедневно там. Лампи с масло от як осветяват предната част на храма, който е богат с колекцията си от будистки статуи и включва известната Sakyamuni Buddha, донесена в Тибет през VII век.

Следва типична тибетска вечеря и нощувка в хотел Kychui 3*** или подобен

Ден 12  След закуска всеки ще има свободно време за разходки и шопинг в Лхаса. Обяд и обратен полет за Чънду.

От летището ще бъдем трансферирани до хотела.

Вечеря и нощувка Tibet hotel 4**** или подобен.

Ден 13  След закуска ще се отправим на поредния автобусен тур. В югозападната част на провинция Съчуан са разположени две от най-красивите планини – Ъмейшан и Лешан. Те често се считат за символ на провинцията. Ъмейшан е една от четирите свещени будистки планини, докато Лешан е по-скоро висок хълм. Освен с очарователните пейзажи, Лешан е известна с най-голямата в света статуя на Буда, включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Ще преживеем на разходка с лодка, ще посетим и поредния будиски храм, преди да се върнем обратно за вечеря в Чънду.

Ден 14  След закуска ще имаме време да се приготвим, ще освободим стаите и ще отидем на обяд. След това се отправяме към най-големия научноизследователски център за гигантски панди. В базата, разположена на  247 акра и считана за национално богатство, се отглеждат и размножават тези уникални по рода застрашени животни.

Този ден  ще имаме възможността да изпием по чаша чай в местен парк, за да се почувстваме част от ежедневието в Чънду.  Ще се разходим по известната “Jinli street”, за да видим как местните хора опитват всякакъв вид улична храна.

Следват прощална вечеря и трансфер до летище за обратните полети към България.

Ден 15  Полетът за Доха на Катарски авиолинии е в 02:00ч. От Доха в 06:50ч. на 17ти юли ще излетим за София, където се очаква да кацнем в 12:00ч. на обяд.

 

 

Цената включва:

• Самолетни билети с включени летищни такси с Катарски авиолинии София –Чънду -София;
• Самолетни билети Chengdu- Lijiang; Zhongdian-Lhasa; Lhasa-Chengdu.
• Настаняване в хотели 3 и 4 звезди;
• Всички описани входове за забележителностите по програмата;
• Закуска, обяд и вечеря по време на престоя.
• Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро към  „Групама Застраховане“ ЕАД;
• Местен гид на английски език;
• Професионален и опитен водач от Космос Травел.

 

Цената не включва:

• Виза за Китай – 80 щатски долара за притежатели на български паспорти (задължително се заплаща в България), като визата се полага във валиден международен паспорт с най-малко 6 месеца валидност от датата на връщане, 1 паспортна снимка дигитален формат (на бял фон, открито лице, без очила) и визов формуляр. Космос Травел съдейства за издаване на визата, но клиента поема ангажимент да отдие до Китайското посолство в София, тъй като от 2018г. се изискват пръстови отпечатъци.

• Бакшиши за гидове и шофьори – плащат се на място в Китай (около 30 щатски долара);
• Доплащане за настаняване в единична стая – 380 евро;

 

Условия на пътуването:

  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
  • Минимален брой туристи: 15
  • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването
  • Начин на плащане: депозит – 1000 лева и окончателно плащане – 45 дни преди тръгването.

 

 

**ТО Космос Травел ЕООД предлага  Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите, за съкращаване, прекъсване  и анулиране на  пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“  съгласно чл. 97 от Закона за туризма с ЗАД Армеец с адрес - гр.София, ул. Стефан Караджа 2.

Номер на застрахователната полица за сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” – 18 268 1315 0000672037 до 22.10.2019г. 

Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.

 

 

 

Запитване за резервация за тази екскурзия

Запитване за

ЮЖЕН КИТАЙ И ТИБЕТ Към духовното начало!

Дати: 03.07.2019
Вашето име
E-mail
Телефон
Моля, въведете
Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Възрастни
Деца
Уточнения
Сподели във Facebook Сподели
Запитване

Подобни екскурзии

Китай -
Разгадаване на енигмата

екскурзия със самолет
от € 1999 / 3910 лв.
от € 2299 / 4496 лв.
ЯПОНИЯ
-хармония и просветление!

екскурзия със самолет
от € 3469 / 6785 лв.
от € 3699 / 7235 лв.
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!