Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Създаваме приятелства!

гр.Варна, тел. 052/622-271 / мобилен: 0888 19 88 24
За Космос Травел
Търсене
Главно меню
ЯПОНИЯ

12-дневна екскурзия
ЯПОНИЯ

-хармония и просветление!
Екскурзия със самолет
Дати СЕПМТЕМВРИ 2021

от € 3469 / 6785 лв.
Програма
Принтирай в PDF

Програма

Япония – хармония и просветление!

 

“In order to change the visible, first you

have to change the invisible”.

12 дни - 9 нощувки

Времето е само смяна на душевното ни състояние под въздействие на прекрасното!

 

Уа - синоним на всичко свързано с Япония. Какво означава се пита човек? Разбира се  - Хармония.  Според легендата, първият японски Император Джиму е бил син на Аматерасу – богинята на слънцето, което винаги е играло главна роля в историята и бита на тази страна. Въпреки всичко известно, дори днес  Япония си остава една мистерия, с трудно различими очертания, размазани сякаш от утринната мъгла. Видимото там, е такова само на пръв поглед. Времето прекарано в съзерцание е като будна медитация – усещаш подсъзнателно как те променя,  към по-добро. И ако си целунат от Бог, с малко късмет,  в един миг осъзнаваш нетленността на духа и фалшивата лъскавина на материята. На изток твърдят, че светът е това в което вярваме. Най-силният пример в това отношение е Япония.  Нека разгадаем тази енигма заедно и открием своето икигай!

 

Ден 1 София-Доха

Полет QR228 с Катарски авиолинии София 13:00 ч. – Доха 17:50 ч.

Ден 2 Доха - Токио

Полет QR806  Доха - Токио 02:20ч. – 18:40ч.

Трансфер до хотела. Нощувка в хотел Grand Prince hotel Takanawa или подобен.

 

Ден 3 Токио – Йокохама

След закуска посещаваме будисткия храм  Сенсоджи (Senso-ji), известен още като Асакуса Канон (Asakusa Kannon) един от най-популярните в Токио, намиращ се в квартала Асакуса, посветен на богинята на милосърдието. От изхода на храма се вливаме в множеството хора по известната търговска улица Накамисе (Nakamise). Тук можем да си купим традиционни японски сувенири и произведения на местната хранителна занаятчийска камара. Минаваме за фотостоп покрай Токийската кула (Tokyo Skytree) – 634 метра - най-висока в Япония и втора в света след Бурж Халифа. Продължаваме към Йокохама. Посещаваме Китайския квартал. Следва градината Санкейен (Sankei-en garden) - типична японска градина, разположена на 175 хиляди квадратни метра. По пътя към хотела минваме покрай Минато Мирай (Minato Mirai - пристанище на бъдещето)

Нощувка в хотел Yokohama Royal Park Hotel или подобен.

 

Ден 4 Камакура - Хаконе

След закуска отпътуваме към Камакура за посещение на  храма Хаседера (Hase-dera)– известен с най-голямата дървена статуя на Канон – богинята на милосърдието. Следва посещение на бронзовата статуя на Буда – втората по големина в Япония. След това се отправяме към езерото Аши (Ashi), където ще направим  кратка разходка с корабче. Качваме се на лифта Овакудани (Owakudani Ropeway) – прекрасен панорамен лифт по долината до върха. Денят завършва в Хаконе. Настаняване в Tominoko hotel или подобен.

Ден 5 Фуджи – символът  

След закуска се отправяме към свещената планина Фуджи /ако времето позволява/. Япония без Фуджи е като ястие без сол, казват посветените. Ще се качим до 2300 метра надморска височина – 5-та станция. Тя осигурява най-лесен достъп до върха на планината за неподготвения турист. Околността изобилства от интересни  места. Оттук има прерасна гледка към петте езера на Фуджи. На това място ще усетим магическата роля на тази планина в японската история. Следва посещение на Ошино Хакай (Oshino Hakkai) – малко запазено село, сгушено между две от езерата. Неподправената  атмосфера ще ни припомни  човешката емоция, наречена „радост от живота“. Посещение на Замъка Мацумото (Matsumoto Castle) – счита се за един от най-съвършените и красиви в Япония.

Нощувка в хотел Buena Vista Matsumoto или подобен.

 

Ден 6 Такаяма – Ширакаваго

След закуска потегляме към Такаяма и посещаваме Саномачи (Sannomachi) - старинна улица с магазинчета и кафета. Посещение на Такаяма Джиния (Takayama Jinya) – правителствена сграда използвана от края на 17-ти век до 1969 г., сега музей. Посещение на планинското селище Ширакава-го (Shirakawa-go), където са запазени характерните къщи в стил „гашо цукури“ (gassho-zukuri) – “конструирани като ръце в молитва“, тъй като острите им покриви приличат на притиснати за молитва ръце на Будистки монах. Продължаваме към Каназава.

Нощувка в Hotel Kanazawa или подобен.

 

Ден 7 Каназава

След закуска тръгваме към градината Кенроку ен (Kenroku en). Разположена на около 110 декара, тя се счита за една от най-красивите в Япония. Името й се превежда като „шестте фактора“. Именована е така, заради шестте неща които правят една градина перфектна: простор, спокойствие, хитрост, античност, водни площи и прекрасна гледка от нея. Наред е посещението на Хигаши Чая (Higashi Chaya). Това е комплекс от чайни ресторанти, където ще се докоснем и до това, доведено до съвършенство изкуство в Япония. Ще научим повече за четирите японски принципа на чайната церемония – хармония УА, уважение – КЕЙ, чистота – СЕЙ, тишина – ДЖАКУ. Обикновенно в тези места добре обучени гейши пеят и танцуват за публиката. След това посещаваме Omi Cho market – пазар, на който се предлагат много прясна риба и всякакви продукти от първа необходимост. Отправяме се кум Киото.

Нощувка в Hotel Monterey Kyoto или подобен.

Ден 8 Киото

След закуска се отправяме към Арашияма (Arashiyama) - изключително приятен туристически район в западните покрайнини на Киото. Там са разположени пешеходни пътеки, които преминават през гори от бамбукови стебла, полюляващи се от вятъра. Продължаваме към моста Тогецуко (Togetsukyo Bridge), който е най-емблематичната забележителност на Арашияма. Той е построен  по време на периода Хейан (794-1185г.) и е реконструиран през 1930г. Мостът изглежда особено екзотичен на фона на близката планина.

Следва храмът Рьоан Джи (Ryoanji), където се намира най-известната скална градина в Япония, привличаща стотици посетители всеки ден. Не е ясна годината в която  градината е основана и има много спекулации относно броя на нейните дизайнери. Дворът се състои от правоъгълен парцел от камъчета, заобиколени от ниски глинени стени и  15 скали. Интересна особеност на дизайна на градината е, че от всяка гледна точка най-малко една от скалите винаги е скрита за зрителя.

След скалната градина, посещаваме Кинкакуджи (Golden Pavilion), който представлява Дзен будистки храм в северната част на Киото, чийто два етажа са напълно покрити със злато.

По пътя ни е храмът Киомизу (Kiyomizu  temple - буквално "Pure Water Temple"- „Храм на чистата вода“). Според легендата мястото за изграждане на храма е било намерено от будисткия свещеник от  Нара - Енчин , който търсейки изворите на реката Йодо, попада на района в планината Отова, където е изграден по-късно и храмът. Чистата вода на водопада край изворите, намиращи се недалече от основната сграда, е дала и името  Кийомидзу-дера (на японски кийомидзу - чиста вода). През 1994 г. храмът е добавен към списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Вечерта завършва с посещение на Гион (Gion) - най-известния район с гейши на Киото, разположен около Shijo Avenue. Мястото е пълно с магазини, ресторанти и ochaya (чайни), където Geiko (местен  диалект за Гейша) и Maiko (девойки  обучаващи се за Гейши), забавляват гостите.

Нощувка в Hotel Monterey Kyoto или подобен.

Ден 9 Нара - Осака

След закуска се отправяме към храма Фушими Инари (Fushimi Inari Shrine). Сред няколко хиляди Шинто храмове в Япония, Фушими е най-желан, защото е посветен на шинтоисткия бог на ориза – Инари. Построен през 794г., една от особеностите му са многобройните статуи на лисици, тъй като се вярва, че те са пратеници на Инари. Друга забележителност в него са уникалните пътеки, направени от многобройни наредени една след друга врати. За да се усети енергията, просто трябва да се види. Не без значение е и фактът, че в този храм се е водила последната битка през 1867 година, която слага край на периода Токугава и военните са свалени от власт. Тогава започва периода Мейджи.

Отправяме се към Нара. Там посещаваме Тодайджи (Todaiji temple) "Великият източен храм", който е един от най-известните и исторически значими в Япония храмове и забележителност на Нара. Храмът е построен през 752г. като главен храм на всички провинциални будистки храмове на Япония и се превръща в толкова значим, че столицата е преместена от Нара в Нагаока през 784г., за да се намали влиянието на храма върху държавните дела. Основната зала Todaiji, на Daibutsuden (Big Buddha Hall), е най-голямата дървена сграда в света. В нея  се помещава най-голямата японска бронзова статуя на седналия Буда (Daibutsu), с височина 15 метра.

Продължаваме към Нара парк в центъра на града, който е основан през 1880г. и е една от основните забележителности, включително Todaiji, Kasuga, Kofukuji и Националния музей на Нара.

Паркът е дом на стотици елени, които се смятат за пратеници на боговете и са се превърнали в символ на старата столица, като дори са определени за природно богатство.

След това се отправяме към Касуга Тайша (Kasuga Taisha). Храмът е  създаден по същото време като старата столица Нара и е посветен на божеството, отговарящо за защитата на града. Отпътуваме за Осака

Нощувка в Osaka Daiichi hotel или подобен.

* Тук е необходимо да предвидите принадлежности за 1 нощувка в ръчен багаж, тъй като основният багаж ще бъде транспортиран отделно от Осака до Токио.

 

Ден 10 Осака -Токио

След закуска се отправяме се към Умеда Скай Билдинг. Небостъргачът е изграден от две сгради, свързани чрез множество ескалатори. Именно поради това, нему принадлежи световния рекорд за най-дълъг ескалатор. След това спираме за фото-пауза при Замъка на Осака, който е символ на града и има голямо историческо значение. От японците той е наречен Озакажо и е изиграл основна роля при обединението на Япония през 16 век. Разположен е на 60 000 кв. метра, разполагащ с 13 сгради. Понастоящем замъкът е музей.

Ще посетим и Шинсайбаши (Shinsaibashi) – аналогична на нашата улица Витошка, именувана на един от най-известните мостове на Осака.

След това се качваме на най-бързия японски влак стрела /bullet train/ и пристигаме в Токио.

Нощувка в Grand Prince Hotel Takanawa или подобен.

 

Ден 11 Токио

След закуска се отправяме към храма Мейджи (Meiji shrine) – построен в чест на първият император от съвременна Япония Мейджи, роден през 1852 година. По негово време страната изоставя постепенно феодалните порядки, като институцията на императора си връща своята божествена одежда в очите на всички японци. След това ще отделим време за шопинг по Хараджуку (Harajuku). Ще спрем пред Императорския дворец за снимки. Следва разходка с корабче по река Сумида (Sumida). Привечер се отпраяме към летище Нарита за да излетим обратно към България.

Полет QR807 Токио  - Доха в 22:20ч.

 

Ден 12

Кацаме в Доха в 04:00ч. на 07.10.2018г.

Полет  QR227 Продължение за София в 06:50ч.

Кацаме в София 12:00ч.

 

Цена за човек в двойна стая – 3469 евро / 6785 лева

Доплащане за единична стая -  550 евро / 1076 лева

Цена за дете без допълнително легло – 2300 евро / 4498 лева.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети с летищни такси.
 • Всички нощувки, закуски, обяди и вечери по време на престоя с изключение на първата и последната вечер преди излитане.
 • Входни такси за всички забележителности включени в програмата.
 • Влак стрела между Токио и Осака/ 2 часа и 40 минути/.
 • Всички трансфери между отделните места с автобус.
 • Бакшиш от 5 долара на човек на ден за обслужващия песонал.
 • Японски гид по време на програмата.
 • Водач преводач от Космос Травел със сериозен опит в дестинацията.
 • Застраховка помощ при пътуване с покритие 20000 щатски долара.
 • Малки изненади по време на пътуването.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Умеда скай билдинг, при желание за влизане.
 • Лични разходи.

 

ПРЕИМУЩЕСТВА ПО ПРОГРАМАТА

 • Удобен метеорологичен сезон, топло време
 • Подбрани хотели с добра локация
 • Включено изхранване по програмата – закуски, обяди и вечери по време на целия тур с изключение на първата и последната вечер
 • Оптимална продължителност на тура
 • Включени всички важни забележителности в локациите
 • Прекрасно съотношение между качество и цена на тура
 • Много добре подготвен  български гид с опит в дестинация Япония
 • Полети с Катарски авиолинии - ежегодни носители на престижни авиационни награди

 

УСЛОВИЯ:

 • Минимален брой туристи: 15
 • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването.
 • Записването за екскурзията става след сключване на договор и внасяне на депозит в размер на 1500 лева;
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
 • Начин на плащане: депозит – 1500 лева, окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.
 • Срокове за анулации:
  • от датата на сключване на договора до 90 дни преди датата на тръгване: без неустойка.
  • от датата на сключване на договора до 60 дни преди датата на тръгване: 1500 лв.
  • от 59 до 45 дни преди датата на тръгване: 50% от стойността на пакета
  • от 44 дни до датата на пътуването: 100% от пакетната цена
 • За деца под 18 г., пътуващи сами или с единия от  родителите, освен необходимия документ за самоличност, трябва да представят и нотариално заверена декларация с телефон на нотариуса, на български език, от двамата родители (непътуващия родител), че са съгласни детето им да пътува в чужбина,. Оригиналната декларация и 2 копия следва да се носят по време на програмата;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
 • Туроператорът си запазва правото при необходимост да сменя хотелите с подобни, отговарящи поне на същата категория.
 • Цената е фиксирана при курс 67 йени за 1 лев. При увеличение на курса с повече от 5%, цената подлежи на актуализация.

 

Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.

 

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“  съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „ЗД Евроинс“ АД с адрес - гр.София, бул. „ Христофор Колумб“ 43.

Номер на застрахователната полица за сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” – 19 268 1315 0000672078 до 22.10.2020г

 

Запитване за резервация за тази екскурзия

Запитване за

ЯПОНИЯ -хармония и просветление!

Дати: СЕПМТЕМВРИ 2021
Вашето име
E-mail
Телефон
Моля, въведете
Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Възрастни
Деца
Уточнения
Сподели във Facebook Сподели
Запитване

Подобни екскурзии

БУТАН
от € 2990 / 5848 лв.
Почивка на о-в Бали
Почивка на о-в Бали
Индонезия

екскурзия със самолет
от € 1150 / 2249 лв.
Чили с Великденския остров
от € 4599 / 8995 лв.
Байкал и Монголия
от € 3799 / 7430 лв.
Етиопия
Етиопия
сърцето на Африка

екскурзия със самолет
от € 2980 / 5828 лв.
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!