Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Създаваме приятелства!

гр.Варна, тел. 052/622-271 / мобилен: 0888 19 88 24
За Космос Травел
Търсене
Главно меню
Мианмар

12-дневна екскурзия
Мианмар

Просветлението като път!
Екскурзия със самолет
Дати септември 2022

от € 2489 / 4868 лв.
Програма
Принтирай в PDF

Програма

МИАНМАР

Просветлението като път!

СЕПТЕМВРИ 2021г.

Ананда -  вълшебната дума за всички вярващи в Будизма. Смисълът на съществуването. Въпреки различните преводи като цяло означава осъзнаване на божествената ни същност. Над 90% от населението в Мианмар изповядва Будизма като свой вселенски ориентир. Алчността, гневът и невежеството според тях са големите пречки по пътя към просветлението. Хилядите ступи издигнати тук през вековете са неслучаен белег за духовната енергия на тази земя. Те неизлечимо заразяват всички свои посетители с вируса на безграничното състрадание към околния свят. Елате с нас в тази вълшебна страна и ще усетите  енергията, за да се влюбите и оставите част от сърцето си в Мианмар.

 


 

Ден 1: София

Среща с нашия екзкурзовод на летището в София - 11:00 ч.
Полетът ни за Доха излита в 13:00 и каца в 17:50 часа (местно време)
След това летим за Янгон в 20:15 и кацаме в 06:15 часа на следващия ден 

 

Ден 2: Янгон

 

Пристигаме в Янгон, посреща ни местен екскурзовод и имаме трансфер до хотела за чекиране.
 След двучасова почивка се отправяме за полудневен сити тур, преминаваме през града. Центърът е изпълнен с исторически сгради с колониален чар каквито не може да видите никъде другаде в Азия. Турът ще  започне в Пощата - прекрасна историческа сграда. Ще минем покрай култовия хотел Странд, градината Mahabandoola и паметника на Независимостта. След това посещаваме известния Chauk Htat Kyi където ще видим дългия 70 метра лежащ Буда. Краката на статуята са издълбани с традиционни будитски символи и често много местни жители се събират, за да отдадат почит и да се помолят. След това ни очаква фото спирка в Кралския плаващ барж. За края на деня сме оставили най-известния религиозен монумент - Шведагон Пагода, изцяло покрит с дебел слой злато. Там ще изпратим слънцето. Вечеря. Нощувка в Pullman Yangon Centerpoint или Chatrium Hotel Royal Lake или подобен.

 

Ден 3Янгон – Баган

След закуска сутрешен полет до Баган - Меката на Будизма. Започваме нашето приключение с посещение на оживен пазар, където ще усетим локалната амтосфера и в разглеждане на архитектурните шедьоври характерни за това невероятно място, ще посетим още от най-важните пагоди и храмове. След това ще видим две работилници с характерното за Баган производство на лакирани изделия от дърво. В тях опитни майстори използват техники предавани през поколения, създавайки красиви предмети. В късния следобед ще се изкачим на хълм, от който ще наблюдаваме залеза с една красива запомняща се гледка. Нощувка в Amata Garden Resort или Myanmar Treasure Resort или подобен.

 

 

Ден 4Баган

След закуска се потапяме в културата и местния начин на живот. Ще изследваме района  от каруца с пони и по този начин ще посетим местности до които автомобилите не могат да достигнат. В късния следобед имаме трансфер до пристанището където ни чака дървена речна лодка. Изпращайки залеза от реката ще помечтаем. Нощувка. 

 

 

 

 

 

 

Ден 5 : Баган – Мандалей – Амарапура

След закуска трансфер до летището за полета ни до легендарния Мандалей. Освен че е втори по големина той е и град с голямо културно значение за Мианмар. Преди обяд посещаваме втория по значение храм в страната след Шведагон Пагода - Махамуни Пагода. Ще се запознаем и с местни занаятчии изработващи златни, дървени и мраморни изделия. Следващият обект е Златния Дворец, известен със сложните си дърворезби. Продължаваме към пагодата Кутодау, която е известна като най-голямата книга в света и се състои от 729 мраморни плочи. На залез слънце посещаваме и последната атракция в града  200-годишния мост от тиково дърво - една от визитните картички на Мианмар. Нощувка в Triumph Hotel или Eastern Palace Hotel или Hotel Shwe Pyi Thar или подобен.

 

 

 

 

 

 

Ден 6 Мандалей – река Иравади – Мингун

 

 След закуска поемаме с лодка пo река Иравади, за да достигнем след 45 минути до Мингун. Там разглеждаме най-голямата бронзова камбана в света тежаща 87 тона и незавършената ступа Мингун Пая строена с намерението да бъде най-голямата такава на Земята. Друг акцент на Мингун е пагода Хиснбюме, изградена да прилича на връх Меру (Свещен връх). Тук ще  посетим и местните майстори  известни с традиционните си кошници и шапки. След завръщането си в Мандалей ще посетим разрушените останки от Кралския дворец.  Преди залез ще се изкачим на хълма до града от където ще се сбогуваме със Слънцето. Нощувка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ден 7 Мандалей – Хехо – езерото Инле

След закуска летим за Хехо, входната точка за езерото Инле. Следва трансфер до NyaungShwe където се качваме на лодка по четирима за целодневен тур. С тази лодка ще посетим пагодата Phaung Daw Oo, най-святото религиозно място в южния щат Шан. Ще разгледаме и характерни местни занаяти като тъкането на коприна, дървените ръкавици и традиционните ковашки техники.  От езерото ще тръгнем по реката за да открием селата Шан и Инта разположени по нейното течение.Ще видим  плаващите насаждения с домати, от които се произвеждат годишно около 140 хил. тона.  Ще спрем и при манастира Nga Phe Kyaung. След което ще посетим и село Нампан с местната фабрика за черупки (където се правят бирманските пури) и дърворезба с кану.  Трансфер до хотел. Нощувка в Amata Garden Resort или Myanmar Treasure Resort или Ananta Inlay или подобен.

 

 

 

Ден 8Езерото Инле - Индеин

След закуска ще посетим пазара, който си сменя мястото на всеки пет дни и където  племето от хълмовете е облечено в традиционни тоалети. Продължаваме с разглеждане на забележителности в езерото Инле и маневриране с лодка през дълги живописни канали. Ще посетим и селото Индеин с неговия комплекс от древни светилища и ступи и ще се разходим по екзотични колонади от стълбища и магазини.  Следват известните племена  с дълги вратове и тъкачните фабрики и занаятчийските села кацнали на кокили. Езерото е известно и с уникалните „гребци с крака“ - хората от Intha се изправят с един крак увит около греблото. Истински празник за сетивата и мечта за фотографите. Нощувка. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ден 9 Нгапали

След закуска се отправяме към летището в Хехо като летим за Нгапали през Янгон. Следва трансфер от летище Тандве до плажа Нгапали - около 20 минути. Мястото е характерно не само с красивия плаж, но и със своето очарователно рибарско селище и кокосови дървета. След това се отдаваме на релакс , а по активните могат да пробват различни спортове като гмуркане с шнорхел, сърф или колоездене. Нощувка в хотел Bay View The Beach Resort или Amata Resort & Spa или подобен

 

 

Ден 10 Плаж Нгапали

Свободен ден за плаж,  слънчеви бани или различни други  занимания, като посешение на  близките рибарски селища с колело или лодка. Нощувка

 

 

Ден 11 Плаж Нгапали

Свободен ден . Нощувка

 

 

Ден 12 Нгапали - Янгон

Закуска. Почивка на плажа и в късния следобед полет за Янгон. Трансфер до хотела, настаняване. Свободно време. Нощувка в Pullman Yangon Centerpoint или Chatrium Hotel Royal Lake или подобен

 

 

Ден 13Янгон – Заминаване

Последен ден в Мианмар и  след закуска посещение на Скот Маркет, разпростиращия се 75-годишен пазар. Тук ще откриете цялото разнообразие от местни сувенири, от лакирани изделия до скъпоценни камъни и бижута. Стоките са на достъпни цени и може да се пазарите на воля. По време на обиколката ще разгледаме и различни религиозни обекти като Катедралата Света Мария, построена през 1899 г., будистките забележителности на Суле Пая и над 100 годишната Рангунска синагога. Накрая на тура ще посетим индийския и китайския квартал, за да се запознаем с местните нюанси на тези култури. Прощална вечеря.

В 22:00 трансфер до летището за полета ни.
 Излитане за Доха в 1:05. Кацане в Доха – 04:30. Излитане за София – 06:50

Кацане в София -12:00

Край на програмата.


 

Цената включва:

 • 11 нощувки в 4*+ хотели със закуски с две вечери
 • Самолетни билети по програмата София, Доха, Янгон, Доха, София с включени летищни такси и 6 вътрешни полета (Янгон – Баган – Мандалей – Инле – Янгон-Нгапали – Янгон)
 • Всички входни такси за забележителностите по програмата.
 • Всички трансфери с климатизиран автобус.
 • Местен гид на английски език във всички градове освен Нгапали
 • Частна лодка в Мингун и езеро Инле
 • Водач – преводач от Космос Травел;
 • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 щатски долара към „Групама Застраховане“ ЕАД

 

Цената НЕ включва:

 • доплащане за единична стая –   490 евро.
 • лични разходи;
 • бакшиши;
 • виза за  Минмар (50 щатски долара за притежатели на български паспорт, към декември 2019) – Космос Травел съдейства за електронното  издаване.

 

Предварителни изисквания за визите:

 Валиден международен паспорт – 6 месеца от датата на излизане от държавата

 

Предимства на програмата:

 • Специално подбрани хотели проверени на място;
 • Богата екскурзионна програма покриваща всичко най-интересно по маршрута;
 • Удобно годишно време за посещение на Мианмар;
 • Опитен водач на групата,  запознат в детайли с местните вярвания, обичаи и традиции.

 

Забележки:

**Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.75 BGN. При повишаване на курса с над 0,05 BGN цената подлежи на корекция.

 

Условия на пътуването:

 • Минимален брой туристи: 15
 • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването.
 • Начин на плащане: депозит – 2000 лева и окончателно плащане – при подписване на договор
 • Неустойки при анулация от страна на клиента:

a) от момента на записване до 31 юли – без неустойка

б) от 1 август до 31 август - стойността на депозита

в) от 1 септември до момента на пътуването – 100% от сумата по резервацията

 

 

**ТО Космос Травел ЕООД предлага Застраховка „Отмяна от пътуване“

 Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за съкращаване, прекъсване и анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето, оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“  съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „ЗД Евроинс“ АД с адрес - гр.София, бул. „ Христофор Колумб“ 43. Застрахователна полица номер 03700100002731 Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност  5200/28.01.2005г.

Запитване за резервация за тази екскурзия

Запитване за

Мианмар Просветлението като път!

Дати: септември 2022
Вашето име
E-mail
Телефон
Моля, въведете
Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Възрастни
Деца
Уточнения
Сподели във Facebook Сподели
Запитване

Най-популярни екскурзии

БУТАН
от € 2990 / 5848 лв.
Иран
Иран
-цивилизация без аналог

екскурзия със самолет
от € 2099 / 4105 лв.
Почивка на о-в Бали
Почивка на о-в Бали
Индонезия

екскурзия със самолет
от € 1150 / 2249 лв.
Чили с Великденския остров
от € 4599 / 8995 лв.
Байкал и Монголия
от € 3799 / 7430 лв.
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!