Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Създаваме приятелства!

гр.Варна, тел. 052/622-271 / мобилен: 0888 19 88 24
За Космос Травел
Търсене
Главно меню
Круиз по река Рейн и Мозел

Круиз по река Рейн и Мозел

Кораб Елегант Лейди
Тръгване от Кьолн
Дати 06.11.2021

от € 769 / 1504 лв.
Маршрут
Кораб
Принтирай в PDF

Маршрут на круиза

 

КРУИЗ „СЪКРОВИЩАТА НА РЕЙН И РОМАНТИКАТА НА МОЗЕЛ“ НА БАЗА ОЛ ИНКЛУЗИВ

 

 

 

Замъци, легенди и лозя по най- красивата речна долина в Европа 06.11.- 12.11.2021 г.- Германия и Франция

 

                   

ДЕН ПРИСТАНИЩЕ ПРИСТИГА ОТПЛАВА
1 КЬОЛН 07:00 21:30
2 КОХЕМ 12:00 22:00
3 КОБЛЕНЦ 06:00 12:00
РЮДЕСХАЙМ 18:00 -
4 РЮДЕСХАЙМ ШПАЙЕР - 13:00 02:00 21:00
5 СТРАСБУРГ 08:30 20:00
6 МАЙНЦ 08:30 20:00
7 КЬОЛН 06:00 -

 

 

ПАЛУБА ВИД КАЮТА ДВОЙНА КАЮТА ЕДИНИЧНА КАЮТА
ДОЛНА Каюта с 769 1230
прозорец
ГОРНА Каюта с 869 1390
френски прозорец

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 6 нощувки на борда на база Ол инклузив: закуска, обяд и вечеря- 4-степенно меню, следобедно кафе и чай със сладки, нощна закуска; Напитки: от 08:00 до 24:00ч.- наливни ( вино, бира, безалкохолни напитки, минерална вода, натурални сокове, кафе, чай. ***Специални диети и алергии се заявяват при записване на круиза.
 • Анимационна програма на български език и музика на живо на борда;
 • Капитански коктейл за „Добре дошли“; Прощален коктейл и Капитанска вечеря;
 • Пасажерски такси за пристанищата;
 • Изцяло български екипаж на борда;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” с покритие до 10 000 Евро -за лица до 65 год./ненавършени/

ЦЕНАТТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт до началното и крайно пристанище;
 • Екскурзии на брега/ по желание/ – заявяват се и се заплащат предварително;
 • Напитки, които не са включени в „Ол инклузив“ и допълнителни услуги на борда;
 • Разходи от личен характер и бакшиши/по желание/;
 • Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване“: За лица от 65 до 75 год./ненав./- 15 лв; За лица от 75 до 85 год.- 30 лв

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Сключване на договор за пътуване и заплащане на капаро в размер на 400 лева на човек и доплащане до 01.09.2021;
 • Валидна лична карта или валиден задграничен паспорт;
 • За деца под 18 г. - нотариална декларация от родителя/родителите, който не придружава детето

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Организиран транспорт със самолет до Кьолн и обратно (Цена допълнително след потвърждаване на круиза);
 • Дете до 2 год. без допълнително легло- заплаща 50 евро;
 • Дете от 2 до 6 год., настанено с двама възрастни без допълнително легло- заплаща 50% от цената на круиза;
 • Минимален брой пасажери за осъществяване на круиза: 100;
 • Възможност за сключване на застраховка „ Отмяна на пътуване“ ( между 3 и 10% от цената на пакета в зависимост от оставащия период до пътуване и възрастта на туриста). Може да се сключи само в деня на първо плащане.
 • За пътуването препоръчваме безплатно издаване на Европейска здравна карта в банка ДСК или Алианц(срок за издаване-3 седмици)

 

ПРОГРАМА:

 

06.11.2021– КЬОЛН

Настаняване на борда на МК ЕЛЕГАНТ ЛЕЙДИ от 15:00ч. Свободно време за разходка в Кьолн. Следобедно кафе и сладки в Панорамния бар. Капитанът ще Ви приветства с коктейл за „Добре дошли“, последван от вечеря.

 

07.11.2021– КОХЕМ

Закуска. Преди обед плаване през долината на река Мозел, смятана за най- красивата речна долина в Европа. Пристигане в Кохем- един спиращ дъха град- приказка, запазил старовременното си очарование с множество легенди и богата история. Разположен в китната долина  на   реката,   възвишенията   около  Кохем   очароват  с  множеството  лозови  масиви и винарни. Обяд на борда. След обяд- екскурзия в Кохем и свободно време. Вечеря на борда и отплаване към Кобленц.

           

08.11.2021– КОБЛЕНЦ

Закуска и пристигане в романтичния Кобленц- мястото, където се сливат р.Рейн и р.Мозел. Пешеходна екскурзия в града и свободно време. Обяд на борда и отплаване. От тук започва живописната част от долината на р. Рейн и се простира до Майнц. Това място е сякаш извадено от книжка с картинки на незабравими гледки към стръмни хълмове, покрити с лозя и прорязани от виещата се река. Ще се насладите на множество замъци, известната скала на Лорелай и малки китни градчета, чиито имена са синоними на най– добрите немски вина.

08.11.2021– РЮДЕСХАЙМ

Пристигане привечер в чаровното градче Рюдесхайм, наречено още „Винената столица на Германия“ и известно като родното място на легендарната Лорелай. Екскурзия в града с посещение на уникалния по рода си музей на механичните музикални инструменти „Зигфрид“, където са събрани невероятни музикални инструменти от всички краища на света. Свободно време в града и разходка по известната в цял свят уличка Drosselgasse с множество ресторанти и сувенирни магазини. Вечеря на борда. Отплаване късно през нощта.

 

09.11.2021– ШПАЙЕР

Закуска и сутрешно плаване през Горнорейнската долина на реката. Обяд на борда и пристигане в Шпайер, известен с богатата си история и своята катедрала- най-голямата запазена църква в света, построена в епохата на романското изкуство и включена в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. За любителите на замъци следобяд предлагаме екскурзия до град Хайделберг с посещение на руините на Хайделбергския замък, извисяващи се на хълм от 300 метра над града. Връщане на кораба и кратко свободно време в Шпайер преди вечеря. Отплаване вечерта.

 

10.11.2021–СТРАСБУРГ

След закуска започва едно от най-интересните и вълнуващи преживявания- посещение на Страсбург, наречен още „Столицата на Европа“. Разположен в сърцето на Елзас, на бреговете на река Ил, където тя се влива в Рейн, Страсбург е облечен в средновековна красота и мистерия. Символ на помирението между Германия и Франция, градът е пропит от духа на най- добрите френски и немски традиции. Освен с Европейския парламент, Страсбург очарова със своите живописни къщи, криволичещи улички, интересни музеи и магазини, внушителни катедрали и разходки с лодки по каналите. Обяд на борда. Следобяд- свободно време в красивия Страсбург. Отплаване и вечеря на борда.

11.11.2021–МАЙНЦ

Закуска. Екскурзия до манастира „Ебербах“, известен като един от най- красивите немски манастири, основан през 1136г. и мястото, където е заснет филма

„Името на розата“ по романа на Умберто Еко и трейлъра на „ Игра на тронове“. Обяд на борда. Следобяд- свободно време за разходка и пазаруване в Майнц. Градът е важен търговски център, известен с вековната си история, карнавалите, виното и многобройните архитектурни забележителности. Отплаване. Коктейл и прощална вечеря.

12.11.2018– КЬОЛН

Пристигане в Кьолн. Закуска и освобождаване на кабините до 09:00 ч.


 

ЕКСКУРЗИИ НА БРЕГА:

 • Заявяват  се  при  записване,  заплащат  се  при  доплащане   на  круиза.    Провеждат се с превод на български език. Туроператорът си запазва правото да прави промени в часовете на програмата и посещаваните обект

ЕКСКУРЗИЯ ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕВРО
ОБИКОЛКА НА КОХЕМ С ВЛАКЧЕ + ВИНЕНА ДЕГУСТАЦИЯ 27
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА КОБЛЕНЦ 15
ОБИКОЛКА НА РЮДЕСХАЙМ С ВЛАКЧЕ+ ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕЯ НА МЕХАНИЧНИТЕ МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ( включен вход) 28
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЗАМЪКА ХАЙДЕЛБЕРГ- ОТ ШПАЙЕР( вкл. вход) 49
ОБИКОЛКА НА СТРАСБУРГ+ РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ( вкл. билет) 53
ЕКСКУРЗИЯ ДО МАНАСТИРА ЕБЕРБАХ- ОТ МАЙНЦ( вкл. вход) 45
ПАКЕТ 6 ЕКСКУРЗИИ- 5% ОТСТЪПКА 206

 

КОХЕМ – Едно от чудесата на Европа

Кохем е немски град, смайващ с добре запазената си архитектура от Средновековието чак до края на  XIX  век,  с  богата  история  и  очарователна  природа. Разположен е в китната долина на река Мозел, богата на лозови насаждения и прочута с винарските си изби. С местното атракционно влакче „Мозел Експрес“ ще минем покрaй средновековния център, историческите забележителности и красивите пейзажи на градчето. Следва дегустация на местни вина в една от Мозелските винарни.

Включва: Влакче+винена дегустация; Продължителност ≈2 ч.

Кратък пешеходен тур.

 

КОБЛЕНЦ – Немският ъгъл и красивото наследство на Германия

Един от най- старите градове на Германия- Кобленц, очарова със своята двехилядна история, приказно красиви църкви и дворци, някогашни аристократични имения, богати градски къщи и хиляди магазинчета. Екскурзията преминава покрай Четирите кули, градската църквата, кметството и т. н. „Deutsches Eck” – „немският ъгъл” -мястото, където се сливат реките Рейн и Мозел и включено в Списъка на световното наследство на Юнеско, заради изключителната си красота. Място е увековечено с конната статуя на император Вилхем I, известна като„Мемориал на германското единство”. Свободно време.

Включва: Пешеходен тур+ свободно време; Продължителност ≈1,5 ч.

Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

 

РЮДЕСХАЙМ – Винената столица на Германия

Разположен в долината на река Рейн, Рюдесхайм се причислява към най-живописните градове по реката и е известен със своите плодородни земи и обширни лозя. Местното ”Влакче на виното“ ще ни разходи през китните улички на градчето, за да ни отведе до уникалния по рода си Музей на механичните музикални инструменти, където са събрани невероятни инструменти от всички краища на света. Вълнуващата музика ще ни върне назад във времето към топлите спомени на детството. Възможност за връщане до кораба с влакчето или пеша през старата част на града и известната улица „Drosselgasse“.

Включва: Влакче+музикален музей; Продължителност ≈1,5 ч.

Кратък пешеходен тур.

 

ХАЙДЕЛБЕРГ- Съкровище сред немските дестинации

Трансфер от Шпайер до Хайделберг- 45мин. Разположен на хълм, 300 метра над града, замъкът Хайделбер откриват невероятна панорамна гледка. Дострояван през много векове, той носи белезите на различни архитектурни стилове и епохи. През вековете дворецът е бил опожаряван и разрушаван многократно, като след 1693 г. руините му са изоставени. Днес те са посещавани от над 3 милиона туристи годишно от цял свят. Следва разходка в старата част на града и свободно време. Обратен трансфер до кораба.

Включва: Автобус+замък+ пешеходен тур+ свободно време; Продължителност ≈ 4,5 ч.

Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

 

СТРАСБУРГ–столицата на Европа

Векове наред оспорвана земя, натоварена с тежки противоречия и раздирана от войни, днес Страсбург е столицата и сърцето на Обединена Европа. Град с едновременно френска и немска култура, историята му е изпълнена със събития, оставили неповторимо културно и архитектурно наследство. Целият център, намиращ се на остров и заобиколен от водите на река Ил, както и Катедралата „Нотр Дам дьо Страсбург“ и очарователният квартал Малката Франция са обявени за Паметници на световното историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО. С панорамно корабче ще Ви разходим по каналите на града покрай квартала Малката Франция, Европейския парламент, Европейския съвет и други забележителност. Следва пешеходна разходка и свободно време. Връщане на кораба с автобус.

Включва: Корабче + пешеходен тур+ свободно време+автобус; Продължителност ≈ 4,5 ч.

Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

 

МАНАСТИР ЕБЕРБАХ- център на винарската област Райнгау

Трансфер 30мин. от Майнц до Ебербах през живописната лозарска област Райнгау. Посещение на основаният през 1136 година манастир, който е бил известен през Средновековието не само като религиозно средище, но и с отличното си вино. През 16-и век избата на манастира е съхранявала най-голямата бъчва в света. Днес, приказната постройка, сгушена между лозята по хълмовете на област Райнгау, е официалната изба на провинция Хесен и мястото, където е заснет филма „ Името на розата“ по романа на Умберто Еко.

Включва: Автобус + манастир; Продължителност ≈ 3 ч.

Кратък пешеходен тур.

 

АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки, които се съдържат в условията на Договора с всеки клиент:

 • До 01.07.2021 - без неустойки, освен в случаите, когато има издаден самолетен билет. Тогава важат условията на превозвача.

 • От 01.07.до 01.09.2021 - в размер на депозита.

 • След 01.09.2021 - 100% от общата стойност на пътуването

 

ХИГИЕННА КОНЦЕПЦИЯ COVID- 19:

 

За максимална защита и безопасност в условията на Covid- 19 на се прилага специлна „Хигиенна концепция“на всички кораби . Процедурата следва препоръките за защита на здравето на Световната здравна организация и на Европейската комисия. Всеки пасажер следва да се запознае със съдържанието на концепцията преди пътуване. По всяко време с най-висок приоритет се ползват сигурността, здравето и доброто състояние на пасажерите и екипажа.

 

 

Информация за кораба

Запитване за резервация за този круиз

Запитване за

Круиз по река Рейн и Мозел

Кораб:
Тръгване от: Кьолн
Дати: 06.11.2021
Име на латиница
Фамилия на латиница
Дата на пътуване
E-mail
Телефон
Възрастни
Деца
Уточнения
Моля, въведете
Космос Травел - круизи, почивки, екскурзии
Сподели във Facebook Сподели
Запитване

Други круизи със същия кораб

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!